5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Originele kerstversiering in het vaccinatiecentrum Molenhoek

De voorbije weken heeft het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle al ruim 13.000 boostervaccins toegediend, dit is 40% van de totale Knokke-Heistse bevolking! Omdat Knokke-Heist momenteel koptrekker is in Vlaanderen, werden alle vrijwilligers afgelopen weekend door Sinterklaas en Zwarte Piet beloond met een smakelijk verrassingspakket.  

Kerstversiering met gerecycled medisch materiaal 

Nu de Sint terug naar Spanje is, verandert het vaccinatiecentrum langzaam in een echt kerstdorp. Een vrijwilligster heeft vorige week hard werk geleverd om wat kerstsfeer in het vaccinatiecentrum te brengen. Zij ging daarbij zeer creatief te werk met gebruikte maskers die eerst een grondige wasbeurt kregen. Ook de lege flacons waarin de vaccins geleverd worden en vervallen vaccinatiekaartjes van AstraZeneca, werden gerecupereerd als decoratiemateriaal. In elke wachtruimte hangt nu een kerstboom, uitgesneden uit karton. Hierop kunnen de passanten hun kerstwens op een papieren ‘kerstbal’ schrijven. 

Huisartsenkring heropent COVID-testcentrum in Knokke-Heist

Het testcentrum in Knokke-Heist op de site van AZ Zeno opent op maandag 13 december 2021 opnieuw de deuren. Na een korte pauze is het broodnodig om het testcentrum te heropenen. Het stijgend aantal testen en de vakantie die voor de deur staat deed de huisartsenkring van Brugge en Omgeving (HABO vzw) samen met de gemeente Knokke -Heist en AZ Zeno beslissen om het testcentrum terug operationeel te maken. Zo wordt de testcapaciteit verhoogt en wat druk weggenomen van de andere zorgpartners. 

Waar? 

  • Site van AZ Zeno: volg richting ‘spoed’- op uw linkerkant ‘CORONA huisartsen’ 
  •  

Parking: kortparkeren kan voor de deur of een half uur gratis op de grote parking.    

Gelieve niet voor het kinderdagverblijf ’t Anemoontje te staan. 

Wanneer? 

van maandag t.e.m. vrijdag van 13u tot 18u op afspraak 

(vrijdag 24/12 en vrijdag 31/12 van 13u tot 16u !) 

Hoe? 

  • Je vraagt een CTPC (Corona Prescreption Test Code) aan of je ontvangt er één. 
  • Je maakt een afspraak in Testcentrum AZ Zeno 
  • Je meldt je op het juiste moment aan met je e-ID 
  • Betalend of niet- betalend? 
  • Belgen met een code voor een test omwille van ‘hoogrisico moeten niet betalen (gaat via RIZIV). Dit wil zeggen mensen die symptomen hebben, een hoogrisico-contact gehad hebben en al enkele dagen in quarantaine zijn, mensen die terugkeren van een rode zone. 
  • Belgen met een code voor een test om op reis te gaan of andere redenen. Dit zijn betalende testen (RIZIV komt niet tussen). 
  • Niet- Belgen: betalende test, aangezien een RIZIV-tussenkomst niet mogelijk is. 

Voor meer informatie betreffende het aanvragen van codes en het maken van afspraken verwijzen we naar de websites www.mijngezondheid.be of www.testcovidnwvl.be 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over