5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

Juwelier De Maere geeft fakkel door aan vierde generatie

Juwelier De Maere, bijna 40 jaar gevestigd in hartje van onze gemeente, sluit de fysieke winkel en geeft de fakkel door aan de vierde generatie. Lauren De Maere (25) treedt in de voetsporen van haar overgrootouders, die in 1899 startten met een juwelierszaak. La Trouvaille by Lauren De Maere bouwt verder op de jarenlange expertise van de familie. 

De juwelierszaak, met Dorine en Frank De Maere aan het roer, stopt met de winkel in de

Koninginnelaan. “Na bijna 40 jaar in het vak hebben we besloten om ons iets meer op de achtergrond te plaatsen”, aldus Frank De Maere. “Toch zullen we achter de schermen nog te zien zijn bij het creëren van juwelen, want het blijft onze passie. We behouden ons atelier en creëren samen met Lauren nieuwe collecties.”  

Het is intussen de vierde generatie die in de business zit. Hector De Maere startte de zaak Juweliers De Maere op in 1899, Julien De Maere volgde zijn vader op in 1945, waarop Frank De Maere een eigen zaak heeft gestart in 1982. Nu is het tijd om de volgende generatie te introduceren. 

Lauren over de transitie: “Ik kijk er enorm naar uit om de familietraditie verder te zetten. La Trouvaille heeft de ambitie om lokaal, duurzaam én familiaal te fungeren met oog voor een persoonlijke aanpak. Met intern een goudsmid, gemmoloog en gerechtsexpert staat kwaliteit bovenaan. De focus ligt op het online aspect, maar we plannen regelmatig pop-up events en bieden mogelijkheden om bij ons langs te komen.”

Naast de vintage collectie biedt La Trouvaille nieuwe creaties aan. Alle juwelen zijn 18 karaat en worden gemaakt in eigen atelier in onze gemeente. De eerste pop-up store vindt plaats op 4 en 5 december op de huidige locatie, Koninginnelaan 7.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over