7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Carnavalgroepen playbacken er zaterdag op los

De elfde dag van de elfde maand geldt als de opening van het carnavalsseizoen. Dit is in Knokke-Heist niet anders. Het Hof der Prinsen komt dan traditioneel samen voor de opening van het seizoen en de voorstelling van de Carnavalpin voor 2023.

Dat 11 november een bijzondere datum is, hangt samen met het getal elf. In de volksnumerologie wordt 11 als het gekkengetal beschouwd. Waarom is onduidelijk. Volgens de ene theorie omdat het een dwaze overschrijding is van 10, het getal van de Tien Geboden; volgens de andere theorie omdat het 12-1 is: 12 zou volheid symboliseren wat 11 dwaas maakt omdat het net niet perfect is.

Het Kapittel

De eerste zaterdag na 11 november valt dit jaar op 12 november en is de officiële start van Carnaval Heist met het bijeenroepen van Het Kapittel. Het verzamelpunt van al wie een echte carnavalist is in onze regio. Deze gaat voor het eerst door in de nieuwe Ravelingen.

De kandidaat Prins en Prinses van Knokke-Heist

In de carnavalssymboliek speelt elf een voorname rol. Van zodra de prins of prinses is verkozen wordt hij of zij vergezeld door zijn of haar Raad van Elf. Die elf mensen vormen ook het campagneteam van de kandidaten en zijn zeer belangrijk tijdens het kapittel.

De diverse campagneleiders krijgen elk 1 minuut de tijd om de aanwezigen te overtuigen van hun “kandidaat of kandidate”. Waarna de kandidaten ook zelf het woord krijgen vaak met een behoorlijke emotionele speech vol met grappen en een traan.  

“Geef een carnavalist een hoedje en een klakker, en het is feest in Heist.”

Playback goes Carnaval

Voor het eerst strijden de diverse carnaval groepen ook tegen elkaar in een Playback Carnaval Battle. Op die manier kunnen ze tot 300 euro verdienen om hun kas te spijzen. Het enige wat ze nodig hebben is een goed carnavalsnummer om te playbacken. De presentatie is in handen van de Prinsen Geert & Kavi die we kennen van de Carnaval TOP 100. Een jury zal punten geven… maar het publiek gaat een grote rol spelen in deze nooit geziene show!

Inschrijven kan HIER

Retro Carnavalbal

Twee jaar na de oorspronkelijke datum is het eindelijk zover: we kunnen Total Loss gaan tijdens het Retro Carnavalbal tussen de playback nummers door.. De hele avond draaien DJ Zigy en Prins Bjorn meer dan honderd oude carnavalhits voor de aanwezigen op het kapittel die wel zin hebben in een feestje. De ganse avond kun je mee beleven voor slechts €5!

1 REACTIE

  1. Gelukkig dat de verenigingen nog iets organiseren in de Ravelingen want de cultuurdienst weet nog altijd niet wat het met de Ravelingen kan doen tenzij de zaal verhuren . Weet de cultuurdienst niet dat de Ravelingen ook deel uitmaakt van de culturele infrastructuur van Knokke-Heist ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen