7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Lezing over Antwerpen door Britse journalist en auteur Michael Pye

dinsdag 18 oktober 2022 om 19 uur is Michael Pye te gast in de schouwburg van het Cultuurcentrum Scharpoord. Deze bekende Britse auteur werkt als romanschrijver, journalist, historicus en omroeper in London en New York. Twintig jaar lang pendelde hij tussen New York en Europa. Hij schreef columns over politiek en cultuur voor verschillende Britse kranten.
In 2021 publiceerde Pye zijn nieuw boek: Antwerpen, de gloriejaren. Hierin vertelt hij over de geschiedenis van Antwerpen in de zestiende eeuw, toen de stad in commercieel en artistiek opzicht een bloeiperiode doormaakte. Benedikte Van Eeghem gaat hierover in het Engels met hem in gesprek.

Pye heeft zowel non-fictieboeken als historische romans gepubliceerd, waaronder Gestolen levens (1999) en Stukken uit Berlijn (2002). In 2015 verscheen Aan de rand van de wereld, over het leven aan de Noordzee in de middeleeuwen, dat een wereldwijde bestseller werd.
De twaalf boeken van Michael Pye zijn in vijftien talen vertaald. Drie hiervan bekroonde de New York Times als ‘Opmerkelijke boeken van het jaar’, twee waren Britse bestsellers en één werd een Hollywood-film. Hij won verschillende prijzen voor Moderne Geschiedenis in Oxford. Hij woont in Amsterdam.

Inschrijven: T 050 630 430 of aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.
Prijs
€ 12
€ 9 KH Uitpas, -26 jarigen
€ 20 voor combiticket met theatervoorstelling Wildeman op 21 oktober

Bestel jouw ticket hier.
Tickets kun je ook reserveren in het onthaal van het CC Scharpoord en via T 050 630 430

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen