5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

Lichtkunstwandeling door Knokke-Heist  net iets anders

Een creatief parcours vol lichtkunstinstallaties voor jong en oud      

Light ART is ondertussen meer dan terecht een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin!       

  

Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo realiseerde Louis-Bertrand Castel al in de 18de eeuw een lichtorgel waarmee hij licht probeerde te componeren in relatie tot muziek. Maar ook componist en architect Iannis Xenakis experimenteerde met klank en licht. Zijn resultaat? Een schitterende immersieve lichtervaring op de Wereldtentoonstelling van ’58.      

De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdek je zelf de muzikale verbanden. Kijk, luister en laat je verrassen door een samenspel van muziek, geluid en vooral licht.       

       
Onze gids neemt je mee op pad       

Elke dag om 19 uur neemt een gids je mee langs de lichtinstallaties. Je komt meer te weten over de lichtkunstenaars en het verhaal achter het kunstwerk. Een boeiende wandeling van 1,5 uur langs het parcours van Light ART.       

  

Tickets: € 9, te koop via www.lightart.be of aan de balie van Toerisme Knokke (Zeedijk 660).       

Op kerst- en nieuwjaarsdag zijn er geen begeleide wandelingen.       

   

Data       

4-5, 11-12, 18-19, 25-30 december       

& 1-9 januari       

Niet op 24 en 31 december       

17 – 21 uur       

Toerisme Knokke-Heist       

Zeedijk 660      

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over