7.8 C
Knokke-Heist

Mogelijke onderwijsfusie blijft gevoelig in Knokke-Heist

Zoals je eerder al kon lezen in onze krant was er tijdens de gemeenteraad van afgelopen week weer een protest van de ouderraden van de gemeentelijke basisschool De Pluim en Het Anker. De voorzitter van de gemeenteraad Kathleen Van Steen verplaatste het punt zelfs naar het eerste punt van de agenda. Op de agenda van de gemeenteraad stond de vraag van het schepencollege om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Commissie die het Gemeentebestuur een procedurefout verweet door de twee ouderraden niet te informeren over de start van de fusieonderhandelingen. Slechts twintig gemeenteraadsleden op de eenendertig kwamen stemmen. Sommigen stuurden hun kat of waren in de raadszaal niet aanwezig.

“Ze durven ons niet in de ogen kijken”, riep één van de vele aanwezigen uit het onderwijs. Volgens raadslid Isabelle Goeminne (N-VA) is er geen draagvlak voor de scholenfusie, al steunde een deel van haar fractie in februari wel de opstart van de gesprekken. Ook binnen de Gemeentebelangen is geen eendracht te vinden in dit dossier die wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens in de steigers had gezet.

Toch is Knokke-Heist geen uitzondering ook in andere steden en gemeenten is dergelijke fusie op til of zelfs al rond. Voor leerkrachten blijft eigenlijk alles hetzelfde. Leerplannen zijn voor alle onderwijsnetten hetzelfde en vaak zal dergelijke fusie ook extra financiële middelen creëren voor de nieuwe school. Maar het blijft steeds een gevoelig thema in elke stad of gemeente waar men dergelijke gesprekken (ooit) is opgestart. Draagvlak creëren is dan vaak de boodschap zowel bij de bevolking, het schoolteam als de vakbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen