7.8 C
Knokke-Heist

Onderzoek naar gekwetste bomen

Ter gelegenheid van de ZGP werden in verschillende straten op het parcours in Knokke-Heist  tientallen bomen omhuld met rood-wit geblokte kunststof jasjes. Het brengt de badstad in een echte racesfeer.

Deze zogenaamde kunststof boomkousen werd echter bevestigd met nietjes rechtstreeks in de boomstam. Deze verwondingen kunnen aanleiding geven tot schorsbrand en schimmelinfecties met het afsterven van de boom tot gevolg.

“Onze Knokke-Heist profileert zich graag als een gemeente die zich inzet voor natuur en duurzaamheid, laat een lezer ons weten. In de eigen politieverording (art. 77) wordt art 537 van het Strafwetboek opgenomen met een expliciet verbod op dergelijke bewuste beschadigingen van bomen”.

Volgens de lezer hecht het gemeentebestuur meer belang aan het exclusieve dan het duurzame ecologische karakter van de gemeente. Toch werkte de organisatie van de ZGP in het verleden met boomkousen die voorzien waren van klittenband. Waarom men daar is vanaf gestapt is vandaag niet duidelijk. Het Agentschap Natuur en Bos is alvast een onderzoek gestart.

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@kneistikrant.be Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

3 REACTIES

  1. en nu na de publieke, door het gemeentebestuur gesteunde greenwashing graag 2 echte cijfers : hoeveel kost dit koolstoffeestje reëel aan de ingeschreven bewoner en hoeveel is de organisatie van de jarenlange honderdduizenden ontvangen gemeentegelden echt te investeren in nieuwe natuur? – die paar boompjes compenseren in heen 1000 jaar den x-jaar 300 duizend + petrolhead bezoekers… een evenement van 3 dagen kan nooit 250000+ alle gratis gemeentelijke diensten – vermoedelijk voor hetzelfde bedrag – naast de niet-gecompenseerde co2 uitstoot van de bezoekers en de aangerichte natuurschade verantwoorden… zelfs niet voor de beperkte inkomsten van een kleine groep locale neringdoenders.. en hoeveel schade reële brengt een dergelijk evenement toe aan aan het enige jaarrond evenement dat we hebben in knokke heist????

  2. In dat wat nog overblijft van het pakje aan de Knokkestraat, na de aanleg van de parking, werden ook enkele mooi bomen neergehaald.
    Verklaringen, charters, plannen …

  3. Dan plant men nieuwe jonge bomen aan, waar het inderdaad niet overal nodig was, en die droge zomer heeft deze zeker niet gespaard want velen hebben de droogte niet overleefd. Ook de meeste wilgen (in de volksmond ook wel eens “waaiebomen” genoemd) die men in de doortocht van deelgemeente Heist aanplantte hebben dan de stormen niet overleefd en zijn gewoon gekraakt net boven de houten paaltjes die ze moesten rechthouden. Hopelijk worden ze vervangen door een soort die onze zeewind en stormen wel aankan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen