12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Ontdek Knokke Dorp met gids tijdens Open Monumentendag

Op zondag 11 september 2022 krijg je de unieke kans om enkele monumenten in Knokke-Heist te bezoeken. Zo zijn de molen van Callant in Ramskapelle en de Kalfsmolen in de Graaf Jansdijk doorlopend open van 10 tot 17 uur. Het For Freedom Museum in Ramskapelle kan je uitzonderlijk voor € 5 bezoeken en HEY in Heist is zelfs helemaal gratis die dag! Dit jaar zet de dienst Erfgoed Knokke Dorp extra in de picture. Zo kan je de kunstsite van de Stichting Jenny & Luc Peire gratis bezoeken, van daaruit vertrek je met een gids op pad om enkele iconische plekken te ontdekken.   

  

Kunstsite Stichting Jenny & Luc Peire in de de Judestraat 

De architectonische kunstsite van de Stichting Jenny & Luc Peire is een verborgen parel in Knokke-Heist. Je ontdekt er de kunst van Luc Peire en zijn prachtige kunstenaarsatelier uit 1946. Maar ook de modernistische bungalow uit 1964 en de Tuinkamer uit 2011 mag je zeker niet missen. In dat laatste gebouw krijg je trouwens de kans om de fascinerende spiegelkamer Environnement I te betreden. Onderweg verrassen acteurs je met weetjes, ze maken de belevenis compleet!   

  

Wandeling door oud Knokke-Dorp 

Vanuit deze inspirerende plek vertrek je met een gids voor een wandeling doorheen Knokke Dorp langs o.a. de golf, het Witteduivenhof, gemeenteschool De Pluim en het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. In het spoor van de oude stoomtram kom je terug bij het vertrekpunt.   

  

De begeleide wandeling met bezoek aan Stichting Luc Peire is volledig gratis. De wandelingen starten elk halfuur tussen 10 en 16 uur. Kom gewoon langs!   

Ontdek het volledige programma voor zondag 11 september 2022 op Hey – Belevingscentrum (knokke-heist.be)  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen