12.5 C
Knokke-Heist

Portpeople: René van het VTI Zeebrugge

René (47) is leerkracht organisatie & logistiek (optie vrachtwagen) in VTI Zeebrugge. Sinds 2021 stoomt deze opleiding leerlingen vanaf de 2e graad klaar voor een job binnen de transportsector. Hij legt uit: “Ik doceer een onderdeel organisatie en een onderdeel vrachtwagen. Met onze nieuwe studierichting willen wij een duidelijke link leggen tussen het onderwijs en de havenwereld. Eerst keken we wat de kat uit de boom, maar intussen neemt de populariteit van de richting almaar toe. Jongeren die vol overtuiging kiezen voor de logistieke sector, dat is prachtig om te zien.”

Wat maakt de job zo boeiend? De passie! “Door mijn werkervaring in de transport en goederenopslag kan ik mijn kennis uit de praktijk doorgeven aan jongere generaties die vol goesting voor het vak kiezen. In de logistieke sector valt meer te beleven dan soms in de schoolboeken staat. Als onderwijzer heb je de kans zowel formele als informele expertise door te geven en het enthousiasme nog meer aan te wakkeren. Gepassioneerde leerlingen naar een hoger niveau tillen, daar doe ik het voor.”

Maar ook de scholieren kunnen de leerkracht verbazen. “Na de overstromingen in België vorig jaar gingen we in november met 2 klassen helpen in Vaux-sous-Chèvremont bij Chaudfontaine. Wat me toen positief verraste, was de spontane samenwerking tussen alle leerlingen. Zonder enige verplichting sloegen ze de handen in elkaar en gingen in overleg op zoek naar oplossingen om de goederenstroom en logistiek efficiënt te organiseren. Die motivatie en toewijding siert hen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen