5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

RKFC kon voor het eerst weer winnen op verplaatsing

RKFC kon voor het eerst weer winnen op verplaatsing: 1-2 bij Olympic Charleroi. Onze kneistse jongens zo stilaan weg uit de kelder van het klassement in eerste nationale.

Na de 5-2 tegen Mandel vorig weekend zit de spirit goed bij RKFC. In een kansarme eerste helft is het eerste echte gevaar wel voor de thuisploeg. De bal bleef in de zestien van RKFC hangen. Heel Charleroi schreeuwde om een strafschop na een ingreep van de defensie maar de scheids zag het toch anders. Olympic combineerde niet onaardig op het middenveld. In de 39e minuut scoorde Gaël Kakudji de 1-0 na een streep.

Aan de rust bracht coach Van Brom Simon Savaete. Met succes. Meteen na de rust sloeg RKFC kil maar efficiënt toe, was te zien in de reportage op Focus tv. Simon Savaete kopte aan de eerste paal een hoekschop netjes binnen. Charleroi kwam bijna weer op voorsprong. Een omhaal aan de tweede paal eindigde op het doelhout.  Maar de 1-2 kwam er toch. De actie begon bij Savaete op het middenveld. Van den Bossche wachtte tot linksachter Buysse kwam aansluiten om voor te zetten. Aan de tweede paal had Savaete al positie genomen en 1-2. Olympiv kreeg nog tweemaal rood. Dat kon Knokke niet meer deren.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over