5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

RKFC toonde eindelijk haar spierballen

Er was veel volk in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark voor de wedstrijd tussen RKFC en Mandel United. Beide teams kenden geen al te beste start van het seizoen met één zege uit 8 wedstrijden. Onze jongens van RKFC konden de hoge verwachtingen tot dusver ook niet inlossen, maar schoot eindelijk tegen Mandel furieus uit de startblokken. Nog voor het verstrijken van het academisch kwartiertje hadden de netten immers al viermaal getrild. Een handvol minuten gespeeld opende Neyts de score voor de thuisploeg, toen zijn poging via Van Marcke in doel belandde. Luttele momenten later stond het zowaar al 3-0 voor RKFC dankzij twee doelpunten van Samyn. Mandel moest naar adem happen, maar kon via Van Marcke met een prachtig afstandsschot toch tegenprikken, meteen ook de ruststand.

RKFC verslapte niet en kwam sterker uit de kleedkamer. Kapitein Vanraefelghem legde de match al snel in een definitieve plooi met twee omgezette strafschoppen. Nadat Van Hyfte had gemilderd voor Mandel United kreeg de onfortuinlijke Van Marcke een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart te zien. Aan de score veranderde evenwel niets meer. 

Zege nummer twee voor RKFC, dat dankzij de drie punten een sprongetje maakt naar een gedeelde elfde plaats in het klassement. “Een langverwachte deugddoende zege voor onze ploeg”, vertelt de 24-jarige Emile Samyn, die tweemaal raak trof en zijn snelheid optimaal wist te benutten. “We konden hen inderdaad pijn doen in de rug van de verdediging en hebben daar gebruik van gemaakt. Zelf ben ik uiteraard tevreden met mijn twee doelpunten, maar ik moet de hele ploeg feliciteren met deze prestatie.”

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over