Home Zwinregio Update Corona besmettingen in de Zwinregio

Update Corona besmettingen in de Zwinregio

Om tweede uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land op te volgen, hebben de wetenschappers van Sciensano een aantal waarschuwingsdrempels. Een van die drempels is het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners. In de voorbije week mag die zogeheten incidentie niet hoger dan (of gelijk zijn aan) 20 zijn. Volgens de laatste gegevens is die alarmdrempel volgens de gegevens van Sciensano in 200 van de 581 Belgische gemeentes overschreden. Gisteren ging het om 203 gemeentes.

Op onderstaande kaart kleuren de gemeenten die deze drempel al overschreden hebben, rood of donkerrood. De gemeenten met een lager aantal zijn lichtrood aangeduid.

In Knokke-Heist zijn de voorbije zeven dagen 3 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 9 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.
De voorbije week zaten de cijfers 2 dag(en) in stijgende lijn.

In Damme zijn de voorbije zeven dagen geen nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

In Brugge zijn de voorbije zeven dagen 10 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 8 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.
De voorbije week zaten de cijfers 3 dag(en) in stijgende lijn.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers