4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Vragen rond een waardig levenseinde

Mensen met vragen omtrent waardig levenseinde en voorafgaande zorgplanning uit de regio Knokke-Heist kunnen op afspraak terecht op een LEIFzitdag in het Sociaal Huis te Heist, elke 2e dinsdag van de maand tussen 13u30 en 16u en op een LEIFzitdag in het kantoor Knokke, E.Verheyestraat 3, elke 4de woensdag van de maand van 16u tot 18u. 

Een waardig levenseinde met respect voor iedereen 

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat plan je veel. Dat je plannen kunt maken in het licht van toekomstig sterven komt echter niet in je op of je schuift het bewust voor je uit. Voor later. Maar misschien word je opeens geconfronteerd met gezondheidsproblemen. 

Denk tijdig na, informeer je en plan het nodige rond waardige levenseindezorg: Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en kan dit altijd? Wat als ik dement of wilsonbekwaam ben? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn er zoal? 

LEIF -LevensEinde InformatieForum- informeert en sensibiliseert in Vlaanderen de burgers op open en correcte wijze omtrent waardige levenseindezorg. Via individuele informatieve dienstverlening (gratis) en voordrachten. Daarnaast is er ook voor zorgverleners en patiënten een uitgebouwde medische dienstverlening. 

LEIF stelt daarbij de zelfbeschikking van de burger en de patiënt centraal. 

LEIFzitdagen in Knokke-Heist 

Elke 2de dinsdag van de maand tussen 13u30 en 16u kan je langskomen in Heist (Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1) en elke 4de woensdag van de maand van 16u tot 18u in Knokke (Kantoor Knokke, E. Verheyestraat 3). Deskundige medewerkers helpen je doorheen al je vragen en maken je wegwijs in de documenten of helpen bij het concreet invullen ervan.  

De dienstverlening is op afspraak via 050 53 09 00 (bereikbaar elke werkdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u).  

Meer weten? www.leifwestvlaanderen.be   

Contact  

André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen – andrevannieuwkerke@hotmail.com – T 0486 14 74 54 

Info  

Hoofdzetel: Levenshuis, Koningin Elisabethlaan 92, 8000 Brugge. info@leifwestvlaanderen.be – www.leifwestvlaanderen.be 

Informatie en sensibilisatie (voordrachten en vorming): Contact via 050 34 07 36 (Bereikbaar op weekdagen tussen 9u en 12u & tussen 13u en 16u, op vrijdag tussen 9u en 12u & tussen 13u en 15u.) 

Uitklaren Levenseindevragen (team LEIF West-Vlaanderen): Contact via 0471 83 90 10 (Bereikbaar elke werkdag van 11u tot 12u.) / mdbrugge@leifwestvlaanderen.be 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over