12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Walther Gallé en Rosa Verstraete al 70 jaar getrouwd

Onlang mochten Walther Gallé en Rosa Verstraete zich een platina-echtpaar noemen! Ze waren dan namelijk 70 jaar getrouwd. Op vrijdag 9 september brachten schepenen van der Hooft en Wittesaele daarom een bezoekje en feliciteerden hen met een boeket bloemen namens het gemeentebestuur. 

Walther en Rosa leerden elkaar kennen op de parochie in Oostende toen ze gingen dansen. Walther was marconist (radio-officier) in Oostende: hij zond en ontving morsecodesignalen via de radio. Rosa was huisvrouw en zorgde voor de kinderen. 

Het echtpaar heeft namelijk twee dochters: Renée en Marianne en via hen 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Marianne woont in Roeselare. Omdat Renée in Knokke-Heist woont, is het koppel vanuit Oostende naar hier verhuisd. De jongere zus van Rosa, Huguette, is meeverhuisd en woont bij hen. De zussen (en hun mannen) komen heel goed overeen en doen veel samen. De echtgenoot van Huguette is helaas al overleden. 

In zijn vrije tijd was Walther een fervente fietser. Rosa houdt van naaien en piano spelen. Het gemeentebestuur wenst het koppel nog vele jaren samen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen