5 C
Knokke-Heist

Cantic@Mare Ensemble brengt binnenkort ‘Die Weihnachtsgeschichte’

Op zaterdag 10 december kan het gekende Cantic@Mare Ensemble ons eindelijk weer vergasten op een zo lang gemist kerstconcert. In de H. Hartkerk luidt het koor om 17.00 uur de kersttijd in met een selectie van intieme en aandoenlijke kerstliederen en de uitvoering van een totaal nieuw ingestudeerd werk.

‘Die Weihnachtsgeschichte’ van Albrecht Tunger mag dan voor de meeste luisteraars pas een eerste kennismaking zijn, maar zal ook voor hen ongetwijfeld een aangrijpende openbaring worden. De meer ervaren muziekkenner daarentegen herkent in dit verhaal een verfijnd kunstwerk, dat zowel van een originele inspiratie als van een verrassende compositie getuigt.

Alhoewel het koor de laatste twee jaar noodgedwongen alle geplande concerten diende te schrappen, zag het zijn ledenaantal vooral bij sopranen en alten toch nog aangroeien. Het sterk gewijzigde sociaal klimaat en de voorbije successen openden voor velen duidelijk nieuwe horizonten en verwachtingen. Ook Cantic@Mare zelf heeft zich –  indien gespaard van nieuwe tegenslagen of lockdowns – met verse moed nieuwe doelstellingen opgelegd. Zo gaat het ensemble na deze uitvoering meteen aan de slag met de voorbereiding van hun  project voor najaar 2023.

Maar met het huidige kerstconcert willen alle uitvoerders – koor en orkest, solisten en dirigent -niet alleen een eind maken aan deze lange periode van stilte, maar zijn ze er eveneens van overtuigd opnieuw de echte muzikale kerstvreugde in uw midden te zullen brengen. Reserveren kan alvast bij alle koorleden, in Cultuurcentrum Scharpoord of via e-mail naar canticamare@proximus.be. Meer info vindt u ook op www.canticamare.be.

Luc Faillie, Voorzitter Cantic@Mare Ensemble

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen