4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Dit zijn de plannen voor de Londense vestiging van Selfridges

De nieuwe eigenaars van Selfridges hebben grootse plannen voor de flagshipstore in Oxford Street, waaronder de mogelijke opening van een exclusief hotel en de integratie van huurappartementen.

“Veel potentie naast retail”

Vlak voor Kerstmis verkocht de familie Weston de iconische warenhuisketen voor omgerekend 4,7 miljard euro aan de Thaise Central Group en de Oostenrijkse Signa Holding. Beide partijen namen een belang van 50% in de joint venture.

Dieter Berninghaus, uitvoerend voorzitter van Signa, heeft de potentiële plannen voor de locatie in Londen bekendgemaakt. Hij wil de bestaande voedselhal opwaarderen, maar ziet buiten het retailgedeelte nog veel meer mogelijkheden. Zo denkt hij onder meer aan de ontwikkeling van huurappartementen. Bovendien staat een deel van het pand, waar ooit een hotel gevestigd was, sinds 2008 leeg.

Uit gegevens van CoStar Group, een bedrijf dat commerciële vastgoedinformatie verstrekt, blijkt dat in de afgelopen vijf jaar maar liefst 83% van de belangrijkste Britse warenhuizen verloren ging. Daarin speelden zowel de veranderende winkelgewoonten als de pandemie een belangrijke rol. Ongeveer 237 warenhuizen wachten nog steeds op een nieuwe bestemming, schrijft FashionUnited.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over