5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Driesterren chef Peter Goossens in de keuken van Hotel La Reserve

Onze (plus)stadsgenoten Marc Coucke en Bart Versluys maakten in augustus al bekend dat ze het hotel La Reserve hadden gekocht. La Réserve moet het paradepaardje aan de kust worden, zei Coucke toen en zet in deze strategie nu ook op culinair vlak een stap vooruit

“Een culinaire creatie begint met een idee, vraagt om topproducten en staat of valt met kwaliteit. Lokale terroirproducten vormen het DNA van de keuken, aangevuld met frisse smaken uit het buitenland”, zegt driesterren chef Peter Goossens. Die door de ondernemers is aangezocht de keuken van het hotel aan te pakken.

Uitzonderlijke partners zorgen voor de dagelijkse aanvoer van kraakverse ingrediënten die ik verwerk tot unieke smaaksensaties. Textuur, kleur en balans… over elk detail is nagedacht en dat proeft binnenkort iedereen ook in het “nieuwe” restaurant van La Reserve. De gekende chef zal volledig verantwoordelijk worden voor het restaurant aan het Zegemeer. ‘Een van de beste chefs ter wereld zal deze iconische locatie naar het hoogste niveau tillen’, zegt Coucke die bij de overname al dacht om met Peter Goossens in zee te gaan.

‘Ik wil een keuken creëren met gerechten die ik zelf graag dagelijks eet’, zegt Goossens in de mededeling. ‘Aangezien we dicht bij de zee zitten zal dit een belangrijke, maar niet de enige, bron van inspiratie zijn.’ Er zal ook ontbijt worden aangeboden aan zowel hotelgasten als bezoekers. Het aantal sterren in Knokke-Heist zal dus blijven stijgen!

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over