4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Frank De Leger brengt het mooiste van Marokko 

Op donderdag 10 november 2022 om 20 u. is Frank De Leger te gast bij Cultuursmakers Knokke-Heist (in samenwerking met Volksontwikkeling Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke) in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.  

Reiziger en fotograaf Frank De Leger neemt ons mee naar een streek van Marokko die door weinig Westerse toeristen wordt bezocht. Marrakech was het vertrek- en eindpunt van een karavaanroute die liep tot in Timboektoe in het huidige Mali. We reizen dan ook deze route af tot de grens met Algerije. Daarnaast volgen we nog enkele binnenlandse handelsroutes in het Atlasgebergte en maken we een wandeling in het hooggebergte.

De reportage bestaat uit 2 delen. In deel 1 beginnen we in het hooggebergte aan de voet van de Toubkal. Vandaar reizen we verder door de Anti-Atlas en dalen af naar de streek waar Arganolie gewonnen wordt. Via de rand van de woestijn klimmen we weer omhoog om enkele diepe valleien te ontdekken in de Hoge Atlas. We rijden door machtige berglandschappen met diepe kloven. Op de hellingen zien we veel mooie kleine dorpjes en Kasbahs die gebouwd werden om de handelsroutes te beschermen en te controleren.

In deel 2 vertrekken we vanuit Marrakech om de Karavaanroute richting West-Afrika te volgen tot in de woestijn. Via Ouarzazate en de vallei van de 1000 Kasbahs komen we in de vallei van de Drâa. We volgen deze groene vallei met zijn vele Kasbahs tot aan de rand van de woestijn. De projectie eindigt met de prachtige hoge zandduinen in het Marokkaanse stuk van de Sahara.

Losse kaartjes: 9 EURO – 7 EURO voor leden, Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten, Uit-pas.

Gratis voor abonnees Volksontwikkeling Knokke-Heist 2022-2023 (35 euro voor alle avonden).

Op deze avond kan men nog steeds de unieke abonnementskaart aankopen.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen