maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Knokke-Heist pompt meer dan 100 000 euro in lokale economie

Op 21 april 2022 vond de tweede pitchday plaats van de aanmoedigingspremie. De aanmoedigingspremie is een subsidie voor nieuwe handelszaken en vestigingen in Knokke-Heist. Hiermee moedigt het gemeentebestuur ondernemers aan om een zaak te openen in onze badplaats, maar prikkelt het hen ook om grootser te denken qua beleving en innovatie. Mede dankzij de aanmoedigingspremie is de leegstand in onze badplaats historisch laag. 

In de eerst ronde van de aanmoedigingspremie die plaats vond eind vorig jaar slaagden 5 kandidaten. De tweede pitchday dit voorjaar leverde 11 kandidaten op die slaagden voor de externe jury en zo dus een financieel duwtje in de rug van de gemeente krijgen. 

De gelukkigen zijn: 

 • De Praktijk – Dumortierlaan 49 
 • Couleur Locale KIDS – Lippenslaan 297-299 
 • John Lee Burger and Sushi – Keith Haringplein 1  
 • Hannon Sport – Smedenstraat 92  
 • Alaise Knokke Zeedijk-Albertstrand 513  
 • CDKN – Lippenslaan 166  
 • Van Nueten Chocolates – Lippenslaan 170  
 • Bulthaup z-vorm – De wielingen 3 
 • CREA – Lippenslaan 69 
 • Galerie Sept – Zeedijk 648  
 • Brilcenter – Lippenslaan 70 

De zaken worden beoordeeld op hun financiële cijfers, beleving, innovatie en in welke mate ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Benieuwd wat onze winnaars nu net onderscheidt? Breng hen dan zeker een bezoekje! 

Wil je meer weten over de aanmoedigingspremie of zelf een zaak starten? Neem dan zeker contact op met de dienst Lokale Economie. Als ondernemer in Knokke-Heist heb je bovendien recht op heel wat extra coaching. Zo streeft Knokke-Heist ernaar om van onze badplaats een blijvend shoppingwalhalla te maken. 

2 REACTIES

 1. Het valt op dat àlle handelszaken en ondernemers in Knokke gevestigd zijn.
  Heist blijft als een kneusje achter wat nieuwe handelszaken betreft, mede doordat ze geen enkele winkelstraat hebben die de moeite waard is. Uitzondering gemaakt voor de Graaf d’Ursellaan, die een opkomende handelsstraat is.

 2. als oud voorzitter van akmv en economist vind ik deze subsidie heel raar. Waarom moet de maatschappij dus de inwoners van knokke-heist hun belasting zien gaan naar handelszaken.Men kan lenen aan bijna 0 % dus dit is puur politieke emoties en onbegrijpelijk.Dit is ook oneerlijke concurrentie t.o de andere handelszaken. Deze handelswijze van ons gemeentebestuur is financieel weinig doordacht en onbegrijpelijk. mocht men het probleem van de leegstand in kneistiland willen oplossen dan zijn er andere oplossingen dan met gemeenschapsgeld te smijten. dit is vlgs mij platte dorpspolitiek en weinig doordacht en eerder PVDA denkpist.Wordt knokke-heist het nieuwe eldorado voor PVDA bestuur en gedachtegoed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen