4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

KTKH brengt de komedie in ’t Knoks ‘Oscar’

Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2022 telkens om 20 u. brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in het Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist) de komedie in ’t Knoks ‘Oscar’ van Claude Magnier in een regie van Gino De Muyt.

Inhoud

Wanneer Jan Van Knocke, directeur en eigenaar van de vooraanstaande parfum- en zeepfabriek Savonnerie du Knocke in ‘t Walletje, op zekere dag in de vroege morgen een heel bijzonder bezoek krijgt met onverwacht en verrassend nieuws, hoort hij het in Keulen donderen en wordt heel zijn leven en dat van zijn echtgenote Marie-Jeanne op hun kop gezet. Hij krijgt de ene na de andere verrassing te verwerken. Hoe de toekomst van het sjiekste parfumbedrijf van Knokke-Heist er zal uitzien, komt u vanavond in het Knoks in deze komedie te weten!

Acteurs

Dominiek Segaert – Brecht Merlevede – Ann Emonts-gast – Roel Lagauw – Ann Van Geeteruyen – Elke Van Rillaer – Heidi Termote – Marie Jeanne Haegebaert – Georges Van Coile – Yves Merlevede

Rolverdeling

Jan Van Knocke                                                     Dominiek Segaert

Timo Verbrugghe                                                   Brecht Merlevede

Marie-Jeanne Van Knocke                                               Ann Emonts-gast

Celine Somers                                                        Ann Van Geeteruyen

John Zwaenepoel                                                   Roel Lagauw

Babette Van Knocke                                              Elke Van Rillaer

Sanne Vanpierlewietjes                                        Heidi Termote

Monique Vanpierlewietjes                                    Marie Jeanne Haegebaert

Oscar Dewilde                                                        Georges Van Coile

Igor                                                                            Yves Merlevede

Regisseur Gino De Muyt

Gino De Muyt: “Toen ik 16 jaar geleden als toneelspeler de deur bij KTKH achter mij dicht trok, wist ik wat met te doen stond. Regisseren zou het worden. Mijn jarenlange toneelomzwervingen in Noord-West-Vlaanderen en de samenwerking met verschillende goede regisseurs hadden mijn visie gevormd. Het was en is er één waarin geen plaats is voor geschreven en ongeschreven toneelwetten. Op mijn gevoel, gesteund op ervaringen dat het wel goed was zo, probeer ik de cast mee te nemen in een energieke en temporijke manier van toneel spelen.

Vandaag ben ik dus terug waar heel veel voor mij begon. Vele gezichten zijn nog dezelfde maar ook met de nieuwe mensen is het een aangename kennismaking geworden. Ben ik ouderwets als ik zeg dat hard werken minstens even belangrijk is als talent? Dan is dat maar zo. Feit is dat u vanavond het resultaat ziet van beiden.

Goede wijn wordt beter met de jaren. Sterke toneelstukken ook. ‘Oscar’ is een klassieker. Ik herwerkte het stuk naar een herkenbare situatie. Het speelt zich af in Knokke-Heist en wordt in het lokale dialect gespeeld. De personages zijn zo onmiskenbaar dat ze zomaar uw buurvrouw of -man zouden kunnen zijn.

Even de dagelijkse beslommeringen vergeten en u ongeneerd een bult lachen, voorwaar twee zaken die ik u deze avond gul toewens! Veel plezier”!

Kaarten: 10 EURO bij de leden, Cultuurcentrum Scharpoord 050 630 430, Dirk Timmerman 0479 366610 en Dominiek Segaert 0479 691865 of via www.ktkh.be

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen