5.9 C
Knokke-Heist

Marnixring De Blinckaert Knokke-Heist steunt het vrij onderwijs

Marnixring De Blinckaert wenst de leerkrachten van onze regio te ondersteunen in hun opdracht bij de kleuters. Daarom bieden wij hen “De Sprekende Muur” aan. Via dit educatief bord wordt er sterk ingezet op de taalontwikkeling van onze allerkleinsten.

De Sprekende muur bestaat uit een aantal vakken waar verschillende woorden of situaties kunnen uitgebeeld worden. Door op de knop bij de afbeelding te drukken, kan de kleuter het bijhorende woord ook horen. De afbeeldingen alsook de woorden kunnen vrij door de leerkrachten aangepast worden. 

“Omdat taalarmoede ook kansarmoede is, én omdat het bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur één van de pijlers is van de Marnixring, is het voor ons dan ook bijzonder nuttig om spreekwoordelijk de 2 vliegen in één klap te slaan. We hopen dat de kleuters met dit intuïtief hulpmiddel op een speelse manier het Nederlands snel en goed onder de knie krijgen.” zegt voorzitter Rudi Verheecke. “Het is essentieel dat de kinderen de taal meester zijn, willen ze vlot meekunnen in de latere leerjaren maar ook buiten het onderwijs.”

Dankzij een bijzonder inspanning van de verdeler B-Bot.nl is de Marnixring De Blinckaert er in geslaagd 50 kleuterklassen en een veelvoud van kleuters hiermee gelukkig te maken.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen