11.8 C
Knokke-Heist

Modder op de weg

Zowel in Damme als Knokke-Heist gaan de agenten in de herfst actief op zoek naar wegen die vervuild zijn door landbouwactiviteiten, bouw- en wegenwerken. De politie spoort de vervuiler op om samen de weg opnieuw verkeersveilig te maken.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de campagne ‘Modder op de weg’ van de provincie West-Vlaanderen met extra controles op vervuilde wegen.

Rijstijl aanpassen

De politie roept alle weggebruikers op hun rijstijl aan te passen op vervuilde wegen. Als de weg is bevuild, is er meer kans om te slippen. Bij regenweer verhoogt de kans nog meer. Inwoners en weggebruikers kunnen een gevaarlijke verkeerssituatie altijd direct melden bij de politiezone via  050 619 619.

Meldpunten

Tot eind december zijn elke werkdag van 9 tot 12 uur twee meldpunten actief om als landbouwer de vervuilde wegen te melden. Is het niet mogelijk de weg meteen te reinigen, dan plaatst de vervuiler een verkeersbord om de andere weggebruikers te waarschuwen voor de verkeersonveilige situatie. De vervuiler kan de borden tijdens de openingsuren telefonisch aanvragen en daarna ophalen bij het meldpunt.

  • Damme, Dorpsstraat 120, 8340 Damme, 050 619 690
  • Knokke-Heist, ’t Walletje 104, 8300 Knokke-Heist, 050 619 640 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen