4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

N-VA Knokke-Heist pleit voor een Rap op Stap-kantoor

Tijdens de gemeenteraad van december vroeg gemeenteraadslid Cathy Coudyser (N-VA) om na te gaan of we in de schoot van het Sociaal Huis geen Rap op Stap-kantoor kunnen uitbouwen. “Dat helpt om mensen met financiële of andere drempels toch op uitstap of vakantie te laten gaan. En iedereen heeft recht op vakantie. Bovendien worden Rap op stap kantoren begeleid en financieel ondersteund door het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen.” weet Coudyser die ook Vlaams parlementslid is en toerisme nauw opvolgt. 

Niet voor iedereen is op vakantie gaan even evident.  Vaak zijn er drempels (financiële moeilijkheden, gezondheids- of mentale problemen, de digitale kloof …).  Om de toegang tot vakantie of een daguitstap te vergroten zijn er in Vlaanderen erkende Rap op Stap kantoren.  Dit zijn bemiddelingskantoren waar mensen met drempels terecht kunnen en waar men samen op zoek gaat naar een geschikt aanbod voor een daguitstap of meerdaagse vakantie.  In West-Vlaanderen zijn er 14 Rap op Stap kantoren, vaak ingebed in de werking van het Sociaal Huis.  Ook Blankenberge en Brugge hebben een Rap op Stapkantoor. 

Tijdens de gemeenteraad van december vroeg gemeenteraadslid Cathy Coudyser (N-VA) om ook in Knokke-Heist de werking van een Rap op Stap kantoor in te bedden in de werking van het Sociaal Huis. “Het sociaal huis en de maatschappelijk werkers kunnen snel de noden bij inwoners van Knokke-Heist detecteren.  Het is een kleine moeite om in het Rap op Stap netwerk mensen naar het aanbod toe te leiden en hen eventueel te begeleiden bij boeking, vervoer of andere moeilijkheden die ze ervaren.” gaf Coudyser nog mee. 

Bovendien worden Rap op Stap-kantoren begeleid door het Vlaams Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen en wordt vanuit Vlaanderen ook financiële ondersteuning voor lokale Rap op Stap-kantoren voorzien. 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over