4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Nemen van pasfoto’s nu ook mogelijk in stadhuis -en Sociaal Huis

Sinds woensdag 29 december 2021 kan de burger zowel terecht in het stadhuis Knokke als bij de dienst Burgerzaken in het Sociaal Huis in Heist voor het nemen van een dringende pasfoto. In het stadhuis op het Alfred Verweeplein werd een volledig uitgeruste fotocabine geplaatst.  In het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein in Heist staat het kleinere broertje in de vorm van een ingebouwde camera. Op beide locaties kan er enkel betaald worden met een bankkaart. Beide toestellen zijn toegankelijk tijdens de openingstijden van de dienstverlening. 

Slinkend aantal plaatselijke fotografen 

Met deze service wil het college van burgermeester en schepenen voldoende faciliteiten aanbieden aan de burger die een pasfoto nodig heeft bij het vervullen van administratieve formaliteiten. Deze beslissing werd zo lang mogelijk uitgesteld om geen concurrentie te vormen met de plaatselijke professionele fotografen. Uitstel was echter niet langer mogelijk. Door het zeer beperkt aantal fotografen op het grondgebied, gebeurde het meer en meer dat burgers nergens terecht konden in onze gemeente om een pasfoto te laten nemen. In dringende gevallen zagen inwoners zich zelfs soms verplicht om zich hiervoor naar naburige gemeenten te begeven.  

10 euro voor 6 pasfoto’s 

Om de plaatselijke fotografen niet te veel concurrentie aan te doen, werd de prijs conform het tarief van de fotografen genomen. Zowel in de dienst te Heist als in het stadhuis te Knokke is de prijs van een pasfoto 10 € (de prijs van de goedkoopste fotograaf). Daarvoor krijgt je 6 pasfoto’s waarmee je direct je document kan aanvragen bij de dienst Burgerzaken. 

Foto’s voor baby’s en kinderen tot 3 jaar bij gespecialiseerde fotograaf 

Uiteraard kan je nog steeds terecht bij jouw vertrouwde fotograaf voor een persoonlijk service. Het gemeentebestuur raadt dit trouwens uitdrukkelijk aan als je pasfoto’s nodig hebt voor baby’s en kinderen tot 3 jaar. Dit vraagt immers een gespecialiseerde aanpak en correcte positionering. 

De dienst Burgerzaken werkt nog steeds op afspraak. Je kan je afspraak boeken via www.knokke-heist.be/afspraak of telefonisch via T 050 630 100. 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over