11.8 C
Knokke-Heist

Nog geen beslissing over de ijspiste in Knokke-Heist

Er zal komende winter in heel wat steden en gemeenten niet geschaatst kunnen worden. Door de hoge energieprijzen gaan steden op zoek naar een alternatief, mogelijk in de vorm van een rolschaatsbaan. In Knokke-Heist is er nog niets beslist. Schepen Astrid Mestdach bevoegd voor  Evenementen en Openluchtanimatie van Knokke-Heist liet onze redactie weten dat ze in onze gemeente nog alles aan het bekijken is. “Wij zijn dit intern nog aan het bekijken of dit opportuun is om af te gelasten”, zei de schepen. Vorig jaar was er ook een schaatspiste op Lakeside Paradise.

Het materiaal waarop geschaatst is bestond uit duurzaam en gerecycleerd synthetisch materiaal dat zo goed als geen onderhoud vergt en een constante glijbaarheidsfactor biedt van 98% ten opzichte van echt ijs. Er is dus geen water noch elektriciteit nodig, en ook de buitentemperatuur doet er niet toe. Je schaatst dus altijd op een glad droog wit oppervlak. Misschien is dit een alternatief voor de ijspiste van het Verweeplein?

1 REACTIE

  1. prima en een voorbeeld voor heel Belgë dat er alternatieven zijn en dat je geen doemdenker mag zijn…zoekt oplossingen en ja en misschien is het even leuk of zelfs beter proficiat!!!
    doe ook een campagne voor dikke truien deze winter samen met de textielwinkels en de scholen…..minder warm lokaal maar je hebt toch even warm….denkt maar aan je wintersport dan zijn de lokalen ook maar 15/17 gr maximum maar niemand heeft kou want we lopen allen met mooi dikke truien en broeken en dan nog hebben we te warm DOEN!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen