4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Online afspreken met je wijkagent

De lokale politie Damme/Knokke-Heist start vanaf maandag 3 januari 2022 met een online afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes in de wijkposten Heist en Damme. Via de politiewebsite maak je snel en eenvoudig een online afspraak. Wie geen toegang tot het internet heeft of twijfelt over zijn aangifte, kan een afspraak maken via het nummer +32 50 619 670 (wijkpost Heist) of +32 50 619 690 (wijkpost Damme). Sinds mei 2021 kan je ook al een online afspraak maken voor niet-dringende aangiftes in het politiecentrum in Knokke-Heist.

Online afspraak maken

Hoe kan je snel en eenvoudig een online afspraak maken?

  • Surf naar www.politie.be/5446 en klik op het item ‘Een afspraak maken’.
  • Selecteer daarna de locatie, het type afspraak en het tijdstip.
    Kies slechts één type per afspraak. Bijvoorbeeld: wil je een aangifte doen van het verlies van je portefeuille, maar ook van een beschadiging aan je wagen? Maak dan twee aparte afspraken. Houd er ook rekening mee dat je niet voor alle aangiftes terecht kan in een wijkpost. Bijvoorbeeld: voor een aangifte rond cybercrime maak je een afspraak in het politiecentrum in Knokke-Heist.  
  • Vul ook je persoonlijke gegevens in. Geef je een mailadres op, dan ontvang je na het maken van de afspraak een bevestigingsmail. In deze mail staat ook welke documenten je naar de aangifte moet meebrengen.

Voordelen

Het online afsprakensysteem biedt zowel de inwoner als politiemedewerker verschillende voordelen. Zo worden dankzij het systeem lange wachttijden vermeden, is de burger op een moment naar keuze snel geholpen en kunnen zowel de burger als politiemedewerker zich goed voorbereiden op de aangifte.

Dringende politiehulp

Het online afsprakensysteem kan enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiftes. Wie dringend politiehulp nodig heeft, contacteert het politieteam via het noodnummer 112 of +32 50 619 619. Beide nummers zijn de klok rond bereikbaar. Ook de socialemediakanalen van de politie zijn niet geschikt om dringende politiehulp te vragen.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. “Online afspreken met je wijkagent” lijkt een goed initiatief, maar voor meerdere aangiftes moet je meerdere afspraken maken.

    Doordenkertje …
    Voor de Miami Beach zullen er heel wat afspraken moeten gemaakt worden gezien het aantal wantoestanden op alle soorten vlak, er zijn van die wantoestanden waar Knokke-Heist nog steeds niet de juiste aanpak heeft gevonden, zoals aangehaald een doordenkertje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over