14.2 C
Knokke-Heist

Openvelddag bij bioboerderij het Polderveld en de Bloemenzee

Op zondag 18 september stelt bioboerderij het Polderveld zijn veld open voor iedereen. Je kan een uitgestippelde route volgen langs het zelfoogstveld, het veld waar groenten geteeld worden voor AZ Zeno en het bloemenveld van de Bloemenzee. Onderweg passeer je langs de tunnelserres met tomaten, aubergines en klimspinazie, maar ook langs de kippen, de schapen en de drie varkentjes. Ontdek hoe biologische landbouw werkt en kom de sfeer opsnuiven van dit duurzame en sociale landbouwproject.

Het Polderveld is een CSA-zelfoogstboerderij. Een team van vijf geëngageerde jonge boeren teelt er jaarrond biologische groenten en 140 huishoudens hebben zich geëngageerd om al dat lekkers zelf te komen oogsten op het veld. Zo geven de deelnemers van het project al zeven jaar lang zekerheid van een eerlijk inkomen aan de boeren die hun lekkere en gezonde groenten telen.

Twee jaar geleden is het Polderveld uitgebreid met ‘de Bloemenzee’: een bloemenpluktuin waar bloemenboerin Jozefien een rijke diversiteit aan snijbloemen teelt zonder gebruik van gif. Je kan intekenen volgens verschillende formules. Cadeautip: laat je geliefde vijf of meer boeketten zelf komen plukken met een cadeaubon!

Zondag 18 september van 14 tot 17u 

Het Polderveld – Westkapellestraat, tegenover huisnummer 425

www.polderveld.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen