11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De gemeente Sluis heft hondenbelasting

De gemeente Sluis heft hondenbelasting. Vanaf week 37 (de week van 12 september) start de controle op het houden van honden binnen de gemeente Sluis. De controle vindt huis-aan-huis plaats.

Wie betaalt er hondenbelasting?

Iedereen die รฉรฉn of meer honden houdt betaalt daarvoor belasting. Of de hond nu van uzelf is of van een huisgenoot, het โ€˜hoofdโ€™ van het gezin is verplicht de hond aan te melden. Dit moet gebeuren binnen veertien dagen na verkrijging van de hond. Heeft u dit in het verleden niet gedaan of heeft u sinds kort een hond? Dan kunt u in week 37 alsnog aangifte doen. Door het zelf doen van aangifte voorkomt u onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. U kunt uw hond aanmelden via www.sabewazeeland.nl/mijn-sabewa.

Controle

Medewerkers van het bureau Legitiem B.V. uit Duiven voeren de controle in opdracht van ons belastingkantoor Sabewa Zeeland uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het aangeven van een hond of over de hondenbelasting? Dan kunt u contact opnemen met Sabewa Zeeland, tel. nr. (088) 9995800.

1 REACTIE

  1. Vroeger was dat bij ons ook zo en er was geen haan die erom kraaide. Of ze dat bij ons weer willen invoeren laat ik in het midden. De man die de drollen met zijn machine moet verwijderen doet dit ook niet gratis. Sommigen zouden misschien ook liever twee keer nadenken aleer ze een hond aanschaffen want hoeveel “coronahondjes” zijn niet naar het asiel gebracht omdat ze niet meer nodig waren als gezelschap daar men weer buiten kon en alles doen van voor corona? Een hond moet een echte vriend zijn (zoals bij de meeste mensen het geval is) en geen plaatsvervanger van iets anders. Moesten ze die belasting ook bij ons invoeren vraag ik me af waar de echte dierenvrienden zijn die hun hond(je) niet kwijt zouden willen vanwege die kleine taks (want vroeger was dat niet veel). Gelukkig hebben de meeste honden een chip want er zouden toch wel gedumpt worden. Onlangs zag ik in de Lippenslaan een man met vier Labradors maar wie met wie op wandel was kon je moeilijk zien want hij was verstrengeld in de leibanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen