11.8 C
Knokke-Heist

Persvoorstelling Milo “GHOST” de musical

DSC_0002

Foto’s door Kneistikrant Fotograaf Alain Donvez– alain@kneistikrant.be

GHOST de musical is gebaseerd op de film Ghost uit 1990 met in de hoofdrollen Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg. In 2011 ging Ghost the Musical in première op West End en een jaar later was de musical ook te zien op Broadway.Het verhaal van Ghost de musical is geschreven door Bruce Joel Rubin die ook het script schreef voor de film.

Het verhaal gaat over bankier Sam Wheat en kunstenares Molly Jensen die stapelverliefd zijn op elkaar en gaan samenwonen in een appartement in Brooklyn. Sam ontdekt ongeregeldheden in een aantal bankrekeningen, maar voordat hij het kan uitzoeken wordt hij bij een straatoverval vermoord. Molly blijft met een gebroken hart en oneindig veel vragen achter. De geest van sam kan de aarde nog niet verlaten en hij gaat op zoek naar de waarheid achter zijn dood. Hij ontdekt dat zijn beste vriend Carl verantwoordelijk was voor de bankfraude. Carl is op zoek naar Sam’s wachtwoord om de frauduleuze rekeningen te kunnen leeghalen. Molly loopt daarbij groot gevaar en om haar te waarschuwen heeft Sam hulp gevonden bij het twijfelachtige medium Oda Mae Brown.

De productie is een voorbeeld van een ultieme eigentijdse musical met pop en rock muziek. Ghost combineert drama, humor en romantiek op de grens van leven, dood en liefde. Eén van de bekendste nummers uit de musical is “Unchained Melody”, oorspronkelijk van Alex North en meest bekend in de uitvoering van de Righteous Brothers uit 1965 en ook de titelsong van de film. Dave Stewart (de mannelijke helft van The Eurythmics) componeerde de muziek samen met Glenn Ballard.

CAST

SAM – Simon Allosserie

MOLLY – Vicky Delrue

CARL – Stan Sabot

ODA MAE BROWN – Hanne De Bree

CLARA – Kelly Matthijs

LOUISE – Eva Brackman

ZIEKENHUISGEEST – Simon Defevere

METROGEEST – Nick Durivault

WILLY LOPEZ – Gilles Van Dyck

KOOP HIER JE TICKETS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen