vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Plant een eigentijdse en streekeigen haag

Kies jij ook voor een tuin met streekeigen bomen en struiken? Groot gelijk, want dat is genieten. En niet alleen jij hebt er baat bij maar ook heel wat vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egeltjes vinden er nest-, rust- en voedselgelegenheid. 

De samenaankoop staat garant voor: 

  • een assortiment van gemengde streekeigen hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen 
  • 100% gegarandeerd streekeigen en autochtoon plantgoed met het label ‘plant van hier’ 
  • en dat alles aan een voordelig tarief. 

Bestellen 

Bestellen kan vanaf 1 september tot 31 oktober 2022. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in Tillegem, vrijdag 9 december (namiddag) of zaterdag 10 december 2022 (voormiddag). 

TIP: plan goed jouw plantgoed want de juiste plant hoort op de juiste plaats. Niet alleen de grondsoort is belangrijk maar ook de standplaats en de beschikbare ruimte. Voor meer informatie kan je terecht op www.bomenwijzer.be maar ook Leen van het Regionaal Landschap Houtland & Polders staat voor jullie klaar met advies en ondersteuning. Contacteer leen.herrewyn@rlhp.be

Meer info of bestellen kan via In de kijker: najaarsacties – Regionaal Landschap Houtland & Polders (rlhp.be) of www.behaagjetuin.be

Behaag je tuin met gemengde inheemse bosgoedpakketten 

Behaag je tuin is de nieuwe naam voor de actie ‘Behaag het Houtland’. Houtland werkt nu samen met andere Regionale Landschappen en kiest hiermee bewust voor gemengde bosgoedpakketten omdat variatie in beplanting de biodiversiteit alleen maar ten goede komt. Bovendien zijn de soorten allemaal streekeigen en autochtoon. Dat betekent dat de soorten al heel lang in onze gebieden voorkomen en goed zijn aangepast aan de bodem en klimatologische omstandigheden. Hun overlevingskansen zijn dus groter dan die van ingevoerde soorten. Bovendien is de groei- en bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna. 

Wist je dat… 

…streekeigen of inheemse soorten soorten zijn die in een bepaalde streek spontaan voorkomen? De streek ligt dus binnen het natuurlijke verspreidingsgebied van die soort. 

…autochtoon of oorspronkelijk inheems wil zeggen dat de soort een natuurlijke nakomeling is van soorten die zich al duizenden jaren hebben kunnen aanpassen aan ons klimaat en onze bodems? Dat is zelfs zichtbaar in hun DNA. 

1 REACTIE

  1. Het is toch algemeen bekend dat bomen planten en struiken uit het binnenland het niet halen langs de kust. Al eens een rododendron gezien in knokke-heist ? Goed bedoeld maar laat je niet beet nemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen