12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Stad Damme zoekt duurzame helden

Ook Damme zet tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september lokale duurzame helden in de kijker. Ben jij een lokale held? Of ken je een lokale held die het verdient om in de spotlights te staan? Stel jezelf of iemand anders kandidaat voor 31 augustus 2022.

Wat is een lokale duurzame held?

Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die
dagelijks duurzaam bezig zijn. In 2022 ligt de focus op helden die bijdragen aan één van de
basisprincipes van de Agenda 2030: “Laat niemand achter”.

Dit principe staat voor het engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

Hoe deelnemen?

Ben jij of ken jij iemand, een organisatie, vereniging, school, bedrijf, groep,… die zich in zijn / haar dagelijkse bezigheden inzet voor een duurzame wereld? Die bijdraagt aan inclusie, gelijkheid, armoedebestrijding of die een stem geeft aan kwetsbare groepen?

Stel jezelf of iemand anders dan kandidaat voor 31 augustus 2022 via onderstaand formulier:

Ik stel mezelf / een vriend kandidaat

De week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente wordt sinds 2018 georganiseerd door de VVSG en is een publiekscampagne om enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.

Tijdens de campagneweek hangen deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun ‘Duurzame Helden’ in de spotlight. De verkozen helden ontvangen ook campagnemateriaal om hun heldenstatus in de kijker te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen