12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Surf Filmfestival brengt Endless Summer

Voor de hoofdvertoning zal er op woensdag 10 augustus om 20u kunnen gekeken worden naar “High On Life”, een korte film die zich afspeelt op het eiland Siargao, Filipijnen.

Sedert 2016 hielp Tom Soupart (34) uit Knokke-Heist daar mee aan het lokale wakepark project.

Afgelopen winter raasde echter de Typhoon Rai over de Filipijnen en vernietigde een groot deel van het eiland en van de cablepark installaties.

Op 10 augustus komt om 20u voor de hoofdfilm Tom Soupart aan het woord, die de aanwezigen door enkele beelden en een kortfilm zal loodsen over wat zich dan allemaal heeft afgespeeld. Samen met gemeente Knokke-Heist, Lakeside Paradise, High Tech Travel, Boardx, The Breeze Boardshop en alle persoonlijke donaties slaagden hij er toen in om 930 families van eten te voorzien, 50 huizen te herstellen, ontelbare liters drinkbaar water te voorzien en energie op te wekken via de nieuw aangekochte generator met oplaadpunt. Ondertussen heeft iedereen terug een dak boven het hoofd, restaurants en hotels zijn terug open, de surf is top, en het wakepark laat dagelijks terug mensen genieten van hun ritje. Ook is er nog elke week een gratis ‘wake en food’ sessie voor de lokale kinderen om het plezier te delen.

Daarna is het tijd voor de hoofdbrok van de avond:

Endless Summer volgt 2 surfers die in 1966 de ganse wereld af surfen op zoek naar de perfecte golf.

De film werd geregisseerd door Bruce Brown en haalde wereldwijd de cinemazalen.

Dat de film bijzonder invloedrijk was, bleek uit het feit na de vertoningen Costa Rica zich wist te plaatsen als één van de top toeristische surfbestemmingen in midden Amerika, mede dankzij uitgebreide wondermooie surfbeelden en een vliegtuigcrash op het strand in het ondertussen beroemd geworden surfstadje Tamarindo.

Hetzelfde geldt voort St Francis Bay in Zuid Afrika: vanop een duin kijken beide surfers vooraleer in het water te gaan neer op zodanig perfecte golven, dat er zich de jaren nadien honderden surfers zich daar kwamen vestigen. St Francis Bay kan de dag van vandaag beetje vergeleken worden met het Zoute, met dat verschil dat alle huizen wit moeten zijn met zwart dak, in plaats van wit met rood dak.

De hoofdpersonage “Wingnut” werd nadien Televisie commentator in Californië, en was 10 jaar te gast op Surfers Paradise als hoofd van de O’Neill Surfacademy.

Voor de programmatie van de andere avonden, elke avond gratis surffilm, www.surfersparadise.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen