vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Twaalf bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam deel aan het Weekend zonder alcohol achter het stuur met extra verkeerscontroles. In totaal reden twaalf van de 497 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam hield het rijbewijs van negen automobilisten voor zes uur in. Drie andere bestuurder raakten hun rijbewijs drie uur kwijt.

Het politieteam zette tijdens het weekend ook de flitswagen in. In totaal reden 127 van de 566 gecontroleerde automobilisten te snel. Een motorrijder haalden binnen de bebouwde kom zelfs een topsnelheid van 97 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Hij moet zich binnenkort bij de politierechter verantwoorden voor zijn roekeloos rijgedrag. De politie trok zijn rijbewijs voor vijftien dagen in. Een andere bestuurder liep tegen de lamp omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg.

De controles lopen ook na het weekend door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen