vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Vernieuwen van betonplaten op de Natiënlaan

Op woensdag 20 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van betonplaten op de Natiënlaan (N49) en Koning Albertlaan in Damme en Maldegem. Om de werken uit te voeren wordt eerst een doorsteek in de middenberm gemaakt. Daarna worden de betonplaten in beide rijrichtingen vernieuwd. Volgens de huidige planning duren de werken tot midden juni. Verkeer blijft mogelijk, met 1 beschikbare rijstrook in elke rijrichting.
Doorsteek in middenberm
Het wegdek van de Natiënlaan (N49) en de Koning Albertlaan is versleten. Daarom worden de betonplaten er vernieuwd, samen met de fundering, tussen Waterpolder en de Leopoldsvaart. Voor deze werken kunnen starten, wordt er een doorsteek in de middenberm gemaakt. Deze werken starten op woensdag 20 april en duren tot en met maandag 25 april.
 
Nieuwe betonplaten in beide rijrichtingen
Op dinsdag 26 april start een aannemer met het vernieuwen van de betonplaten in de rijrichting van Maldegem. De betonplaten en de fundering worden opgebroken en volledig vernieuwd over een afstand van 100 meter. De werken duren twee weken. Op dinsdag 10 mei wordt er dan gewerkt in de andere rijrichting, richting Knokke-Heist, over een afstand van 250 meter. Deze werken duren vijf weken, tot midden juni. 

Als de weersomstandigheden slecht zijn, worden de werken uitgesteld naar een latere datum. Bij regenweer kan er geen beton gegoten worden.

Een rijstrook per rijrichting
Er wordt gewerkt over de hele breedte van de weg om de betonplaten te vernieuwen. Daarom wordt het verkeer naar de andere rijstrook gebracht. Wanneer er gewerkt wordt in de rijrichting van Maldegem zal al het verkeer op de rijstrook richting Knokke-Heist rijden, met een rijstrook per richting. Bij de werken richting Knokke-Heist rijdt het verkeer op de weg richting Maldegem, met een rijstrook per richting.

Fietsers volgen een lokale omleiding langs het Leopoldskanaal en het Schipdonkkanaal, in beide rijrichtingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen