vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Verschillende overtredingen tijdens verkeersacties lokale politie en VLABEL

De lokale politie Damme/Knokke-Heist en Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) controleerden vorige week 29 bestuurders tijdens twee gezamenlijke verkeersacties langs de N9 en N49. Vijf automobilisten liepen tegen de lamp omdat ze reden zonder geldig keuringsbewijs. Ook een passagier kreeg een boete omdat hij zijn gordel niet droeg. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze geen rijbewijs of geldig verzekeringsdocument bij zich hadden. Twee andere automobilisten kregen een waarschuwing omdat de voorste nummerplaat onleesbaar was. Alle bestuurders bliezen safe.

VLABEL zette tijdens de verkeersacties ook een ANPR-wagen in. Het systeem vergeleek de nummerplaat van de voorbijrijdende wagens met een databank waarin alle openstaande verkeersbelastingen staan. In totaal kregen zestien automobilisten een proces-verbaal omdat ze hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Een andere bestuurder liep tegen de lamp omdat hij rondreed met een commerciële nummerplaat die niet was aangegeven.

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen