vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Week van de Groeilamp!

“Tijdens de Week van de Groeilamp willen we opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maken. Het is een proces van topdagen en dagen waarop het wat minder gaat. Dat is helemaal oké.” 

Dit jaar vindt de Week van de Groeilamp opnieuw plaats van 16 tot 23 mei 2022. Het Huis van het Kind Knokke-Heist laat samen met haar partners, de Gezinsbond en VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang), extra licht schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf.  

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen weet dat dit soms gepaard gaat met moeilijke momenten. Momenten van twijfel en ongerustheid. En dat is helemaal oké. Tijdens de Week van de Groeilamp zetten we ouders, familie en opvoeders in de spotlights omdat zij elke dag een veilige omgeving proberen te creëren voor kinderen en jongeren. De lamp zet ook die plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. 

Maar er is meer! Van maandag 16 mei tot maandag 23 mei 2022 organiseren we met z’n allen de grootste opdrachtentocht van Vlaanderen. In het infoblad Tam-Tam van deze week vind je een affiche. Verzin een leuke opdracht en hang de affiche op een zichtbare plaats: het venster, je auto, de brievenbus,… En het spel kan beginnen. Kinderen kunnen op wandel in hun buurt met vriendjes of (groot)ouders en de opdrachten uitvoeren die daar hangen. Ze kiezen zelf hoe lang ze hun tocht maken. Het Huis van het Kind Knokke-Heist zet volop mee zijn schouders onder dit initiatief. We hopen dat elk gezin in Knokke-Heist hieraan deelneemt! 

Meer info: 

Huis van het Kind  

huisvanhetkind@knokke-heist.be  

www.knokke-heist.be/huisvanhetkind 

T 050 530 900 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen