HomeCultuurWeek van de groeilamp

Week van de groeilamp

Bij het Huis van het Kind weten we: kinderen, dat gaat al lang over meer dan ‘opvoeden’ alleen! Tijdens de ‘Week van de Groeilamp’, van 16 tot 23 mei, willen we mensen en verenigingen laten nadenken over hoe we een omgeving creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te groeien. Daar speelt opvoeding een centrale rol in, maar het gaat nog om zoveel meer. Het gaat ook om letterlijk en figuurlijk ruimte maken om te groeien. Elk jaar zeggen we in mei luid en duidelijk: een applaus en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Met als krachtig symbool, de groeilamp. 

We gebruiken tijdens ‘de Week van de Groeilamp’ de lamp om alle geweldige (groot)ouders, familieleden en opvoeders (denk maar aan leiders van de jeugdbeweging, een begeleider van een sportieve hobby, leerkrachten …) in de spotlights te zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen. De lamp zet ook die plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! Dus kijk eens rond in de gemeente. Zie jij een affiche met een groeilamp op, dan huist hier iemand, of een vereniging, die het verdient om eens in de kijker te staan. Bij deze een warme oproep: zet zelf ook iemand in de spotlight! Stuur eens een kaartje, een bloemetje, een warme boodschap naar deze persoon. Een “dank je” laat mensen gloeien! 

Maar er is meer! Van donderdag 13 t.e.m. zondag 16 mei organiseren we met z’n allen de grootste opdrachtentocht ooit in Vlaanderen. Als Huis van het Kind zetten wij volop mee onze schouders onder dit initiatief. We hopen dat elk gezin in Knokke-Heist hieraan deelneemt. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers