4.8 C
Knokke-Heist

West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer gestart

De lokale politie nam op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december 2022 deel aan het West-Vlaams Weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer met extra controles in Damme en Knokke-Heist. In totaal reden 16 van de 346 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het politieteam hield hun rijbewijs in. Een bestuurder testte positief op een speekseltest.

Op zondag was ook de flitswagen van de partij. In totaal reden 179 van de 1.379 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen. Een hardrijder haalde zelfs een topsnelheid van 140 kilometer per uur waar slechts 90 is toegelaten. Het politieteam trok zijn rijbewijs voor 15 dagen in. De politie zette in totaal 51 hardrijders aan de kant.

De controles lopen ook na het weekend door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het webformulier.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen