12.5 C
Knokke-Heist

Zeebrugse haven dringend op zoek naar havenarbeiders

NIEUW WEBSITE

Gisteren werd in de haven van Zeebrugge de zevende Brugse werkbarometer voorgesteld. Dit gebeurde bij Cewez. De werkzoekendengraad in arrondissement Brugge bedraagt vandaag slechts 4,5%. Ook het aantal werkzoekenden blijft verder dalen.

Toch blijven heel wat vacatures openstaan. Zeker in de haven. Een economische motor heeft sterke schakels nodig. Daarom kijkt werkgeverscentrale CEWEZ uit naar extra krachten die aan de slag gaan als havenarbeider bij een van de vele bedrijven in de havens van Zeebrugge en Oostende. “Geen dag is dezelfde in onze West-Vlaamse havens”, zei Carla Debart ( nog even Adjunct) directeur bij de werkgeverscentrale. De job van havenarbeider is niet alleen één van de best betaalde jobs in onze regio. Er is vooral ook job-zekerheid want de havens blijven groeien.

De taken van een havenarbeider zijn dan ook heel afwisselend: auto’s laden en lossen van treinen & schepen, trailers laden en lossen op schepen met een tugmaster, laden en lossen van containers, grote machines, stukgoederen en bulk, hijsen en heffen van lasten met straddle carriers, vastzetten van de ladingen: auto’s, containers,…

In Zeebrugge werken nu al bijna 2300 erkende havenarbeiders. Samen draaiden ze meer dan 183.000 shiften. “We kampen de voorbije zes maanden met een tekort van bijna 8000 shiften. Elke dag hebben we soms tot 200 havenarbeiders te kort!”

Meer info: jobs@cewez.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen