11.8 C
Knokke-Heist

Zet een lokale struik of boom in je tuin via gezamenlijke aankoop ‘Behaag je tuin’

Ook dit jaar kan u via de actie ‘Behaag je tuin’ deelnemen aan een gezamenlijke aankoop van streekeigen bomen en struiken. Op die manier helpt u onze vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren die er hun nest-, rust- en voedselgelegenheid vinden.

De actie ‘Behaag je tuin’ kiest ervoor om enkel planten aan te kopen die eigen zijn aan onze streek. Elke plant draagt zo het label ‘plant van hier’, dat door de gelijknamige organisatie wordt uitgereikt. Streekeigen soorten zijn autochtone soorten die al heel lang in onze gebieden voorkomen, en dus goed aangepast zijn aan ons klimaat en onze bodem.

De overlevingskansen van zo’n planten zijn groter dan die van ingevoerde soorten. Bovendien is de bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna. Wilt u weten welke plantsoort het beste past bij de ruimte en grondsoort bij u thuis? Bekijk dan zeker eens www.bomenwijzer.be, zo ontdekt u welke plant een perfecte match is voor uw tuin!

Bestellen kan vanaf 1 september tot 31 oktober. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in het Tillegembos in Brugge, vrijdag 9 december (namiddag) of zaterdag 10 december (voormiddag).

Meer info of bestellen via: www.behaagjetuin.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen