7.8 C
Knokke-Heist

13e editie van de ZOUTE Grand Prix uit de startblokken

Een reportage van Erik Hollé & Yvan Kaux – Hoofdredactie Geert Deman meer op www.kneistitv.be

De 13e editie van de ZOUTE Grand Prix is van start gegaan. Burgemeester Piet De Groote en organisator Filip Bourgoo gaven het startschot van de ZOUTE Rally by Stow. De 225 deelnemende wagens verzamelden op de zeedijk van Knokke-Heist en werden er onderworpen aan een korte technische keuring, zodat ze morgen zonder problemen aan de start kunnen verschijnen van de 2-daagse rally, die nog steeds het ‘hart’ is van het 4-daagse evenement.

Dit zijn enkele van de hoogtepunten van de komende dagen:

  • PRADO ZOUTE by Kindy capital – Dit indrukwekkend paviljoen, opgebouwd op het strand aan De Wielingen, is het kloppende hart van de ZOUTE GRAND PRIX. Een toegang tot de PRADO ZOUTE geeft de bezoekers de mogelijkheid om in alle comfort en rust te genieten van de mooiste hedendaagse wagens ter wereld en unieke kunst. 21 premium autopartners pakken er uit met hun mooiste  en nieuwste autodesigns en technische innovaties. Daarbij ook wagens die nog nooit eerder aan het Europese en/of Belgische publiek getoond zijn. Je ontdekt er ook wat de toekomst van de automobiel petto heeft!

Elke dag open van 8u tot 14u – tickets beschikbaar op www.zoutegrandprix.be

  • ZOUTE SALE by Bonhams heeft onderdak in hun eigen paviljoen, opgebouwd op het strand ter hoogte van het Albertplein. De veiling, georganiseerd door het prestigieuze veilinghuis Bonhams, is één  van de hoogtepunten van het evenement.  In al die jaren is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste ter wereld in zijn categorie. Voor dit jaar wordt verwacht dat er voor meer dan €20.000.000,- aan unieke wagens van eigenaar zullen wisselen. Opnieuw een record in de maak dus! Voor een overzicht van alle wagens die verkocht worden en dus te bewonderen zijn kan je terecht op de website van BONHAMS. In de dagen voor de veiling kan je deze en vele andere unieke historische én eigentijdse wagens bewonderen.

Elke dag open van 8u tot 14u – tickets beschikbaar op www.zoutegrandprix.be

  • ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by EYHet evenement zou niet volledig zijn zonder een Concours d’Ėlégance. Unieke wagens in een unieke setting, op de fairways van de Royal Zoute Golf Club. Op zondag 9 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ‘awards ceremony’ tussen 14u en 17u. Dit jaar vieren we de 75e verjaardag van de meest tot de verbeelding sprekende sportwagen ter wereld… FERRARI! Meer dan 20 super exclusieve Ferrari’s maken hun opwachting op de Fairways van de Royal Zoute Golf Club. Daarbij enkele ‘koninklijke exemplaren’ die ooit eigendom waren van Prins Bernhard van Nederland.

Elke dag open van 10u tot 17u – tickets beschikbaar op www.zoutegrandprix.be

  • ZOUTE GT TOUR – Hoogtepunt voor de liefhebbers van de ‘moderne’ droomwagens wordt vast en zeker de terugkeer van de ZOUTE GT TOUR in Knokke-Heist die op zondag 9 oktober finisht op de zeedijk en dit tussen 15u30 en 17u30.  Deze rally is voorbehouden aan eigenaars van exclusieve ‘Gran Turismo’ wagens niet ouder dan 20 jaar.

Aankomst van de wagens op zondag 16u op de Zeedijk is gratis.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen