vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Bernardo Alves wint de Top Series CSI3 van Knokke Hippique

De tijd vliegt als je plezier hebt. Na bijna vier dagen topsport en onthaasten aan zee, werd er vandaag al gestreden om de eerste twee Grote Prijzen van Knokke Hippique 2022.

Een zinderende CSI3* Grote Prijs, gepresenteerd door Henders en Hazel was het perfecte eerste hoogtepunt van het drie weken durende hippische evenement.

Bernardo Alves wint de Top Series CSI3* Grand Prix, presented by Henders and Hazel (1m55 – €52.500)

Toen de avond viel over de Zoute Plage arena tijdens de course walk, werd het meteen duidelijk dat de CSI 3* Henders and Hazel Grand Prix een echte uitdaging zou worden. In de kwalificaties van donderdag en vrijdag hadden 43 ruiters zich verzekerd van een kans op de overwinning in de Grote Prijs. Ze moesten vandaag echt aan de bak, want zelfs de grootste Olympische legendes slaagden er niet in het parcours foutloos af te leggen en veel ruiters haalden de klok niet. Met slechts 4 foutloze ronden werd het vanavond een zeer veeleisende proef.

De Braziliaanse Bernardo Alves en Mosito van het Hellehof, die gisteravond in de kwalificatiewedstrijd als vierde eindigden, kwamen als eerste de ring in voor de grote finale. Mosito sprong de ene hindernis na de andere weg en we vroegen ons af of iemand hem kon verbeteren in deze barrage. Na een vliegende start in de massieve Henders en Hazel dubbel, raasde het duo naar de laatste verticale: foutloos!

Wie zou het beter doen? Misschien een vrij nieuw duo: Olympisch kampioene Laura Kraut en Calgary Tame? Helaas kregen de Amerikaanse uitdagers al vroeg in het parcours een vertical te verduren en eindigden met in totaal 8 strafpunten. Bernardo’s tweede uitdager kwam uit Duitsland. Kendra Claricia Brinkop en Do It Easy zagen er ontspannen en klaar uit toen ze de arena binnenkwamen. Ze begonnen sterk, maar het barrageparcours was genadeloos: 8 strafpunten.

De tweede Amerikaan in de finale, Michael Hughes, was als laatste aan de beurt met Kashmir Van d’Oude Pastory. Ze staan bekend als felle concurrenten en dat hebben ze vanavond weer bewezen. Ze maakten indruk op elke hindernis en in elke bocht, en het publiek zat op het puntje van hun stoel. Nog één verticale te gaan. Vrij! Maar oh nee: 0,02 seconden te langzaam! Na Bernardo Alves flink te hebben laten schrikken, eindigde het vliegende duo als tweede in de Grote Prijs van Henders en Hazel.

De overwinning ging naar Brazilië na een geweldige prestatie van zowel ruiter als paard. Maar na de prijsuitreiking wilde een dolgelukkige Bernardo Alves het vooral hebben over de geweldige Mosito. “Ik heb nog nooit zo’n paard gereden als Mosito van het Hellehof. We hebben aan 7 Grote Prijzen meegedaan. We hebben ons 6 keer gekwalificeerd en 2 keer gewonnen. Ongelooflijk! Ik ben echt blij.”

Bernardo Alves is er weer bij in de derde week van Knokke Hippique waar hij voor het Braziliaanse team zal uitkomen in de langverwachte landenwedstrijd.

Tatiana Troiani pakt de Prestige League CSI1* Grand Prix (1m30)

Eerder op de middag streden 56 ruiters die zich tijdens de vorige dagen hadden gekwalificeerd om de overwinning van de CSI1* GP presented by Knokke-Heist, de mooie kustplaats waar het evenement wordt gehouden. Van de 15 ruiters die doorgingen naar de barrage wisten er 6 het parcours foutloos af te leggen. Vooral de dames waren op hun best en leverden de snelste foutloze rondes af. Jane Annett (GBR) en Iwalinde eindigden op de derde plaats. Louke Baeten (BEL) behaalde met Adare de tweede plaats. Winnares Tatiana Troiani en haar ruin Palmiro de Muze waren de enigen die in de barrage foutloos bleven in minder dan 36 seconden.

Leading riders De ruiters die gedurende 3 weken Knokke Hippique overall het beste presteerden worden niet alleen gekroond tot de leading riders van het concours maar krijgen ook een jaar lang een STX tackbox (CSI1) of een STX horse truck (CSI3) om mee te rijden. Na de eerste Grand Prix voert de Noorse Maria Louise Kingsrød momenteel het CSI 1* klassement aan. Voorlopig is X de beste CSI3* amazone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen