5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Bouw (kleurrijke) tweede woontoren gestart

In het hartje van onze deelgemeente Heist, op enkele meters van zee en station, is men gestart met de bouw van een kleurrijk torengebouw dat uit 13 verdiepingen zal bestaan. Onze kneistikrant fotograaf Yvan Kaux ging op bezoek bij de start van de werken.

Het gebouw zal huisvesting bieden aan een dubbelhoge multifunctionele hal, de bibliotheek, spelotheek De Wip, de gemeenteraadzaal, lokalen voor gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het architecturaal concept van het gebouw is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob+Macfarlane.

Naar aanleiding van een PPS-opdracht gaf de raad van bestuur op 10 september zijn goedkeuring aan de aanduiding van de voorkeursbieder..

De THV Vanhaerents Development-Artes Depret kwam als eerste gerangschikte naar voor. Vanhaerents Development kreeg onlangs de nieuwe naam CAAAP – ‘Creators of triple A places’. CAAAP en Artes Depret behoren beiden tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe en nu al iconische Community House naar het concept van de bekende Parijse architect Jakob + Macfarlane. Verder komt er een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

Het winnende voorstel van de ontwikkelaar CAAAP en de aannemer Artes Depret is in samenwerking met het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects.

Het geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen opgelegd door AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waar architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.

Het Community House wordt een nieuwe ‘landmark’, op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een footprint van 1.600 m² en is 13 verdiepingen hoog. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is er ruimte voor detailhandel en horeca.

Ook dit moet je even lezen

3 REACTIES

    • Ik geef je overschot van gelijk beste Marc. Het heeft jaren geduurd eer die boompjes bomen werden en nu begint (hopelijk) alles opnieuw want met die ondergrondse parking zal er voor bomen nog weinig plaats zijn. Op artist impressions kan men alles mooi voorstellen maar in realiteit? Die schattige marktkraamjes uit de vorige eeuw zijn intussen grotendeels vervangen door “containerwagens” van 40 voet en die bomen kunnen moeilijk hun wortels nestelen in de garageboxen…

  1. Ik vraag me af hoeveel Knokke-Heistenaars er in HOOST zullen wonen. Naar verluid zal dat in de Heldentorens zo goed als geen zijn wegens onbetaalbaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over