5.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Bunker duikt even op na 80 jaar te zijn verstopt

Recent stootte men bij rioleringswerken op een Duitse manschappenbunker in het Binnenhof in deelgemeente Knokke. Deze bunker was een onderdeel van het Steunpunt Binnenhof die deel uitmaakte van de Atlantikwall, Hitlers 5000 km lange verdedigingslinie die een geallieerde invasie moest tegenhouden.

Bunker Binnenhof

Vanuit het Steunpunt Binnenhof vertrok op 1 november 1944 General Major Knut Eberding, bevelhebber van de 64ste Infanterie Division, om zich over te geven aan de Canadezen.

De bunker is van het type 621 en biedt onderdak aan tien soldaten. Het heeft twee ingangen, één gassluis en één slaapvertrek. In de scherfmuur werd een observatiepost (Tobruk) geplaatst. Het bevat 410 m³ beton.

Bunker

Toegang tot de binnenkant van de bunker werd verschaft door een professionele firma die met diamantboren een gat in het dak maakte. De lege bunker wordt opgemeten door een team archeologen van Ruben Willaert NV in opdracht van en betaald door het agentschap Onroerend Erfgoed in het kader van een toevalsvondst. De bunker zal deels afgebroken worden zodat de riolering op een diepte van 4.35 meter kan gelegd worden.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen