1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Burgemeester De Groote verwijt N-VA populisme rond het dierenasiel

Asiel Knokke-Heist en Knokkevoordieren in Knokke-Heist kregen dit jaar financiële steun van de Vlaamse Overheid. Dat is een gevolg van de investeringen van Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA), die in totaal € 1,7 miljoen voorziet voor dierenasielen.

Dierenasielen doen fantastisch werk. De medewerkers en vrijwilligers werken keihard om de beste zorgen te geven aan verwaarloosde, verdwaalde, vergeten of soms zelfs mishandelde dieren, die vaak specifieke zorgen nodig hebben. Dierenasielen steunen vooral op hun vrijwilligers en hun eigen fondsenwerving.

“In onze gemeente kon Asiel Knokke-Heist rekenen op € 4.206 en Knokkevoordieren op € 3.709 extra ondersteuning,” zei raadslid Isabelle Goeminne eerder. Met deze financiële steun kunnen de twee Knokke-Heistse asielen hun werking verder professionaliseren en zo het dierenwelzijn in onze gemeente verder verbeteren.”

Al lijken er zich nu boven het dierenasiel van Knokke-Heist donkere wolken te vormen. N-VA Knokke-Heist wil strijden voor het behoud van het asiel! Het asiel heeft een brede maatschappelijke functie binnen onze gemeente, zoals de opvang van dieren, de voorlichting van sterilisatie, het opsporen en medisch behandelen van ‘wilde katjes’ en zoveel meer.

Volgens burgemeester De Groote is dit vanuit de N-VA pure populisme en is er helemaal nog niet beslist dat onze gemeente niet meer in een dierenasiel zal voorzien. Hij ziet ook een mogelijke samenwerking met Brugge. Het Brugse dierenasiel in de omgeving van B-park is amper een paar minuten rijden. Maar volgens de burgemeester is er vooral helemaal nog niets beslist.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen