vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Buurtbewoners van de Krommedijk willen een oplossing

Buurtbewoners van de Krommedijk in onze deelgemeente Heist vragen een oplossing voor de verkeersituatie in hun straat.

“Dagelijks , soms meerdere keren per uur , zijn er vrachtwagens en/of bestelwagens die moeten keren, omdat ze tot de vaststelling komen dat ze niet onder de spoorwegbrug kunnen, zegt buurtbewoner Rudi.

Als ze dan moeten draaien en keren , gebeurd dat letterlijk vlak voor hun deur , en soms , als hun auto op de privé oprit geparkeerd staat, komen ze tot op centimeters er vandaan om gekeerd te raken . Gelukkig is er nog nooit een tegen hun auto gereden , als was het al enkele keren millimeterwerk.

Door de aanhoudende werken in de omgeving, zowel aan de huizen als aan de weg , ( de nieuwe doorsteek naar de Elisabethlaan ligt nu ook weer opengebroken ) , zijn er meerdere mensen die een alternatieve weg  zoeken , en die langs daar proberen te vinden

Ook zijn er sommige chauffeurs die zich niet houden aan de snelheidsbeperking , en het is ook al voorgevallen dat je een middelvinger te zien krijgt , en/of een luid getoeter als je de privé parking verlaat , en ze dus moeten opletten .

Er staan nochtans borden, die aangeven dat dit een 50 km zone is , en borden die de hoogte van het viaduct aangeven.

Wat wel op te merken valt , dat is , dat de borden die de hoogte van het viaduct aangeven, niet opvallend genoeg zijn , en ze staan bovendien nog een stuk verborgen achter de verkeerslichten . dus de meesten zien ze niet , of te laat

Moesten die borden nu kunnen uitgerust worden met knipperlichten , of groter gemaakt worden , zouden  ze allicht meer opvallen en dus duidelijker zichtbaar zijn”, besluiten de buurtbewoners.

Ook pleiten ze voor een snelheidsbeperking tot 30 km per uur in dat gedeelte van de Krommedijk  en/of, de aanleg van verkeersdrempels die sowieso de snelheid zouden beperken. Feit is dat het gemeentebestuur al jaren dit knelpunt kent en er ook werk wil van maken. Echter ook Infrabel moet hierin zijn zegje doen en volgens onze info loopt het daar fout.

5 REACTIES

 1. Gisteren , maandag 9 mei , heeft een Duitse toerist zich , met zijn Mobilhome , vastgereden onder de brug
  Gelukkig kon die persoon zich zelf weer loswerken en achteruit rijden
  Gevolg , gelukkig geen schade aan de spoorwegbrug , maar , naar schatting , wel een paar duizend euro aan de Mobilhome van die man . Over bijna een halve meter was het bovenste gedeelte volledig ingedeukt en gedeeltelijk losgescheurd .
  Ik heb met die man gesproken en het eerste wat hij zei was , dat hij de borden NIET HAD GEZIEN ,
  ( onder andere door een vrachtwagen van de bouwwerken op de hoek van de straat ) , en dat hij zeker niet te snel reed ( kan ook niet wegens het aantal vrachtwagens die in de straat geparkeerd zijn , ten gevolge van de bouwwerken ) en de daardoor ontstane versmallingen van de weg
  Er is een interventieploeg van de Politie opgeroepen geweest en die hebben alleen maar de zelfde vaststellingen kunnen doen , geen overdreven snelheid en borden niet gezien .
  En die persoon is niet de enige met dat probleem , er zijn er dagelijks meerdere die daarmee geconfronteerd worden , tot ergernis van iedereen
  Wij hopen alleen maar dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van de grieven van de bewoners

 2. Het is ook in de Knokkestraat uitkijken. Bestelwagens staan soms kriskras geparkeerd, Voertuigen staan zelfs tegen de rijrichting in geparkeerd. Wie uit de recent aangelegde parking komt gereden ziet meestal niet wie aangereden komt. Ook fietsers zien het niet meer zitten en rijden veiligheidshalve maar op het voetpad. Zeker voorbij de vishandel is de versmalling allesbehalve voor fietsers.
  Tijd dat politie eens uit de wagen stapt…

 3. Voor enige jaren heb ik reeds gevraagd om de voorrangsregel aan het tunneltje om te draaien Als ik vanuit de garage van Laguna kom moet ik op het zebrapad stilstaan om te kunnen zien of er een auto uit de richting vd Knokkestraat (= met voorrang) aankomt. Levert in drukke periodes steevast opgestoken vingers en boze blikken op Maar het kan helaas niet anders tenzij je op eigen risico wacht tot je kan aansluiten op wagens die richting Knokkestraat rijden en maar dan komt er plots een ongeduldige vanuit de Knokkestraat en kan je achteruit manuvreren. Ook als je uit de Knokkestraat komt en naar links moet naar de garage van Laguna is er vaak ook een probleem met de wagens die veel te dicht tegen het tunneltje staan te wachten zodat je bijna niet naar links kan afslaan. Daar kunnen misschien wat lijnen op de baan helpen.

 4. De situatie met dat tunneltje is al bij jaar en dag een probleem, ik heb dit eigenlijk al altijd zo geweten en al die tijd heeft Knokke-Heist daar ogenschijnlijk niets aan gedaan, maar wel 100-duizenden euro’s verkwisten aan allerhande “mondaine” evenementen, prioriteiten stellen heet dit dan, maar ja tunneltje bevindt zich niet “au Zoute”. Had men al lang niet een dubbele richting moeten voorzien en vooral dieper zodat lichte vrachtwagens en dergelijke er door kunnen? De oplossing voor dit probleem zal wel in samenspraak moeten gebeuren met de NMBS/Infrabel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen