vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Daar is het Cantic@Mare Ensemble weer

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Na twee jaar gedwongen inactiviteit mag en kan het Knokke-Heistse koor zijn stem weer laten klinken.

Vol hoop en verwachting had het Cantic@Mare Ensemble begin september 2021 zijn repetities hervat, tot … de covidpandemie alweer een streep door de rekening trok. Nog maar net had het koor de Allerheiligenviering kunnen opluisteren en hadden heel wat leden op 6 november hun medewerking verleend aan de flashmob ‘Indiscipline’ in het casino, of daar viel het verdict opnieuw: alle culturele binnenactiviteiten on hold gezet. Hoe begrijpelijk en gerechtvaardigd de maatregelen ook mochten zijn, alweer moest het koor zijn plannen opbergen en al gemaakte afspraken annuleren. Adieu kerstconcert, adieu lenteconcert, adieu wederoptreden. Jammer ook voor de nieuwe leden die nog nauwelijks de kans gekregen hadden zich volop te integreren. Geen nieuwjaarsfeest, geen Valentijn, het werd 17 maart vooraleer opnieuw gestart kon worden.

De geestdrift en het enthousiasme waren des te levendiger, de drang om weer naar buiten te kunnen komen des te feller. Ondanks de nog altijd moeilijke omstandigheden werd er vol vuur gerepeteerd en gezongen om straks de paasviering in de H. Hartkerk – al een jarenlange fel gewaardeerde traditie – op te luisteren. Meteen daarna en in de hoop dat niets of niemand hen weer een halt toeroept, is het eerder geplande kerstconcert weer aan de orde. Knokke-Heist heeft Cantic@Mare lang genoeg moeten missen. Het is nu dan ook het ideale moment voor al wie over een goede stem beschikt, om zich aan te sluiten. Sopranen en alten, graag, maar vooral tenoren en bassen zijn welkom om een optimale balans in stand te houden. Muziekkennis is geen absolute noodzaak, enige vereiste is ‘graag zingen, al of niet met orkestrale begeleiding, en anderen daarvan willen laten genieten’. Cantic@Mare biedt je vriendschap, plezier en vooral passie voor zang en muziek, een ideale vrijetijdsbeleving na een leven van isolatie en beperking. Van harte welkom, elke donderdag van 19u30 tot 21u30 in MAAK, Open Huis voor Kunsten, Van Steenestraat 9, 8330 Knokke-Heist.

(Luc Faillie, Voorzitter Cantic@Mare Ensemble)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen