11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Damse infoavond rond verbouwpremie’s

Wil je alles te weten komen over de nieuwe Mijn VerbouwPremie? Kom dan naar de gratis infosessie die we organiseren samen met De Woonwinkel en het Energiehuis.

Vanaf 1 oktober 2022 kan als particulier of als bedrijf de nieuwe Mijn VerbouwPremie aanvragen voor renovatie en energiebesparende investeringen in woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen zoals kantoren, magazijnen of handelspanden.

Je kan een premie krijgen als je werken uitvoert in één of meerdere categorieën, gaande van dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, renovatie buitenschrijnwerk, renovatie vloeren en funderingen, binnenrenovatie, technische installaties voor hernieuwbare energie (warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler).

Mijn VerbouwPremie is voor gebouwen die minstens 15 jaar oud zijn op de dag van de premieaanvraag. Voor premies voor zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler moet de omgevingsvergunning om te bouwen meer dan 5 jaar geleden zijn verleend en moet het gebouw voldoen aan de voorwaarden van de energieprestatieregelgeving.

Je leest er meer over in deze handige folder 

Mijn Verbouwpremie is er interessant want:

Minder energie verbruik is de beste remedie tegen hoge energiefacturen.

Met aanpassingen aan het gebouw kan je besparen zonder kou te lijden in de winter

De premie is misschien wel hoger dan je verwacht: in 2022 en 2023 tot 50 procent van de factuur voor eigenaar-bewoners van de laagste inkomensgroep en tot 35 procent voor de middelste inkomensgroep. Let op: vanaf 2024 verlagen de percentages naar 35 en 25 procent.

De laagste en middelste inkomensgroep kan sinds 1 september 2022 ook renteloos lenen voor de werkzaamheden waarvoor ze een MijnVerbouwPremie krijgen en voor zonnepanelen (waarvoor er een aparte premie is).

Er zijn premies voor iedereen, ook voor hogere inkomens, ook als je geen eigenaar-bewoner bent en ook voor andere gebouwen dan woningen.

Wil je meer weten?

Schrijf dan voor 16 september in voor één van de twee gratis infosessies door een expert van het Energiehuis wvi.

  • Dinsdag 20 september om 20 uur, Ontmoetingscentrum De Lieve, Moerkerkebrug 10, 8340 Moerkerke (Damme)

Aanvang beide infosessies om 20 uur stipt

Schrijf in via de website www.dewoonwinkel.be of mail naar info@dewoonwinkel.be met vermelding van je naam, het aantal personen, de voorkeurgemeente voor de infosessie en je telefoonnummer.

Je kan ook telefonisch inschrijven via 050 25 01 38.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen