11.8 C
Knokke-Heist

De toekomst van je droomwagen is elektrisch! Ook tijdens de ZGP!

Op donderdag 6 oktober is het weer zo ver. Dan gaat in Knokke-Heist de 13e editie van start van de ZOUTE GRAND PRIX WEEK. Voor velen hét evenement van het najaar, en na de erkenning van de editie van vorig jaar als Motoring Event of The Year’, behoort dit Belgische evenement meteen ook tot de wereldtop in zijn categorie.

Fans weten al lang dat de ZOUTE GRAND PRIX WEEK niet enkel meer draait rond historische wagens. Ook moderne droomwagens en zelfs heuse prototypes die ons een blik gunnen op de toekomst van autosector, maken hun opwachting op het evenement. 22 auto ontwerpers en merken zullen aanwezig zijn; Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Carrozzeria Touring Superleggera,  Dallara Stradale, De Tomaso, Ferrari,  Jaguar, Land Rover, Lamborghini, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes, Pininfarina, Porsche, Rimac, Rolls Royce en  RUF.

En dit jaar is de ‘line-up’ van de aanwezige wagens om te watertanden. Voor velen is het event in Knokke-Heist zelfs de enige plek in Europe waar ze aan het grote publiek worden tentoongesteld!

Wat dacht je van de RIMAC NEVARA, een 100% elektrische hypercar en een pareltje van techniek met 2.000PK. Deze gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de LOTUS EVIJA, een gelijkaardige, eveneens 100% elektrische en 2.000PK sterke sportwagen van de iconische Britse autoconstructeur. Deze stelt in Knokke-Heist meteen zijn volledige line-up van nieuwe wagens voor, inclusief de LOTUS EMIRA en LOTUS ELETRE, een 100% elektrische SUV.

Lotus Evija

Het kan allemaal nog exclusiever met de BUGATTI MISTRAL, sinds kort een zusteronderneming van Rimac, en de laatste wagen van het iconische Frans automerk met een klassieke verbrandingsmotor. Van de wagen zijn slecht 99 stuks gemaakt. En ondanks het prijskaartje van een kleine 5 miljoen dollar zijn alle wagens al verkocht. De kans dat je er eentje op onze wegen tegenkomt is dan ook haast onbestaande. De komst van de Bugatti naar Knokke-Heist is een unieke kans om de wagen van dichtbij te bewonderen.

Bugatti Mistral

De lijst van nieuwkomers gaat verder met LAMBORGHINI die er zijn URUS PERFORMANTE voorstelt, een extra sportieve versie van de SUV en de HURACAN TECNICA. Ook RUF zal aanwezig zijn. Deze Duitse fabrikant van sportwagens is een beetje een buitenbeentje. Hoewel al hun wagens worden gebouwd op een chassis van Porsche en er ook uitzien als een Porsche, worden ze erkend als onafhankelijk autofabrikant. Het zijn stuk voor stuk unieke wagens, die erg gegeerd zijn bij de collectioneurs.

Minder ‘exotisch’, maar daarom niet minder innoverend en belangrijk, is de aanwezigheid van constructeurs zoals Land Rover, Jaguar, Mercedes en Audi. Deze laatste wijdt zijn aanwezigheid aan ZOUTE GRAND PRIX WEEK volledig aan de AUDI A6 E-TRON CONCEPT, u raadt het al…jawel een 100% elektrische wagen.

Audi A6 e-tron concept

Deze auto ontwerpers – en merken krijgen opnieuw onderdak in de PRADO ZOUTE, een indrukwekkend paviljoen dat zal worden opgebouwd op het strand van Knokke-Heist ter hoogte van De Wielingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen