vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Dirk Vlaeminck neemt afscheid

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april is het verzamelen geblazen voor de muzikanten van Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist. Het jeugdorkest, de drumband en het groot orkest brengen na de coronaperiode opnieuw hun traditioneel Lenteconcert in het Cultuurcentrum Scharpoord te Knokke-Heist.

Dirk Vlaeminck grijpt deze feestelijke gelegenheid aan om het dirigeerstokje van de drumband door te geven aan zijn jonge collega Laurent Hinoul, zelf een telg uit een muzikale familie. Grootvader André Vandierendonck was jarenlang spelend en bestuurslid, en het ganse gezin (ouders, broer en zus) zijn actief binnen de vereniging. Dirk Vlaeminck zal nog één keer de drumband begeleiden waarna Laurent Hinoul zal overnemen.

Dirk Vlaeminck is afkomstig uit het Brugse en volgde destijds notenleer en slagwerk aan het stedelijk Conservatorium Brugge. Hij speelde onder andere in een bigband en was vele jaren actief bij de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge. Onder zijn leiding groeide het trommelkorps van Heist naar een hoger niveau, getuigen de vele (eerste) prijzen.

Kaarten voor het 51ste Lenteconcert zijn verkrijgbaar aan de balie van het Cultuurcentrum Scharpoord  ( VVK: €12/  ADD: €15/  -12j.: € 6).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen