maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Geen bemiddeling maar rechtzaak in de “hazenstory”

Tussen de initiatiefnemers van de openluchttentoonstelling Sculpture Link en het gemeentebestuur van Knokke-Heist botert het niet meer. De gemeente liet de kunstwerken van de tentoonstelling zelfs weghalen zoals je in primeur kon lezen in onze krant. Ere Schepen Danny Despiegelaere wierp zich woensdagnamiddag op als bemiddelaar.

“De familie Tuteleers ken ik reeds tientallen jaren. Het reien en zeilen van een gemeente ook, zegt Danny Despiegelaere in een reactie. Zou graag kunnen bemiddelen tussen beide partijen die tenslotte allebei een fout hebben gedaan. De ene vorig jaar, andere dit jaar. Vermits Natuur en Bos akkoord was ( op conditie van goedkeuring door de gemeente) moet er mogelijkheid zijn tot een vergelijk.

De organisator kan perfect nu nog een aanvraag doen aan het college van Burgemeester en Schepenen die dit kunnen goedkeuren op korte termijn. Is vroeger dikwijls zo gebeurd. De winnaar is de bevolking en de bezoeker van KH! Met wederzijdse vetes zijn er alleen maar verliezers”, besloot Ere Schepen Danny Despiegelaere. Ondertussen is de ere-schepen in snelheid gepakt. Want er is reeds in kortgeding ingespannen bij de rechtbank die hierover uitspraak zou moeten doen op 1 juli.

Een kort geding is een kort durende burgerlijke procedure voor spoedeisende zaken die naar hun aard snel beslist moeten worden. Een gewone rechtszaak duurt langer, omdat er eerst een schriftelijke behandeling plaatsvindt en partijen de gelegenheid hebben na de schriftelijke en mondelinge behandeling deskundigen of getuigen te laten horen.

De uitspraak in een kort geding is een voorlopig maar wel bindend oordeel. Als een partij zich niet bij de uitslag wenst neer te leggen, kan zij in hoger beroep gaan of alsnog via een normale procedure een uitgebreide behandeling vragen. In de praktijk blijkt echter dat men zich vaak neerlegt bij de uitspraak in een kort geding.

3 REACTIES

  1. Ik vond deze ‘hazen’ wel een meerwaarde op mijn fietstochtje naar de Haas van “Flanagan”, laat ze dus maar staan, mooie afwisseling met de duinenrij.

  2. Inderdaad mooie beelden. Maar waarom al die beelden op een stuk zeedijk waar amper mensen wandelen? Sculpture Link moet kunnen maar dan zoals vroeger met beelden van Het Zoute tot in Heist.

  3. Wie een kunstopleiding geeft gehad weet perfect dat de ruimte rond een beeld (kunstwerk), even belangrijk is.
    De beelden staan daar dus perfect en er is geen enkel probleem daar met het verstoren v/d natuur.

    Meer info over de kunstenaar: google: De Haas van Flangan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen